Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Software 26 oktober 2021 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Je Apple Watch krijgt watchOS 8.1: deze functionaliteiten zijn nieuw

Apple heeft versie 8.1 van watchOS uitgerold voor de Apple Watch. Dit kun je van de nieuwe update voor je smartwatch verwachten.

Apple komt natuurlijk regelmatig met updates voor haar apparaten. Nu is het tijd voor de Apple Watch. WatchOS 8 is dit najaar geïntroduceerd, maar nu is dus al 8.0 aan de beurt. Watch OS 8 kan een bescheiden update worden genoemd. Het zorgt er vooral voor dat de Apple Watch goed samenwerkt met de nieuwe functionaliteiten van de iPhone die beschikbaar zijn gekomen door iOS 15.

Dit is watchOS 8.1

Goed, terug naar watchOS 8.1. Deze zorgt vooral dat er een aantal bugs worden gefixt en dat de performance net wat beter is. Apple beschrijft zelf de update als volgt:

  • Verbeterde algoritmen om een val tijdens work-outs te detecteren en een optie om valdetectie alleen in te schaken tijdens work-outs. (Apple Watch Series 4 en later
  • Met ondersteuning voor COVID-19-vaccinatiekaarten kun je verifieerbare vaccinatiegegevens laten zien vanuit je Wallet.
  • Met ‘Altijd aan’ werd bij sommige gebruikers de tijd niet nauwkeurig weergegeven wanneer hun pols omlaag werd gehouden (Apple Watch Series 5 en later)

Apple Watch: deze 10 ‘geheime’ trucjes moet je zeker proberen

Die vaccinatiekaarten lijken in Nederland nog niet ondersteund te worden. De makers van de CoronaCheck-app moeten er eerst voor zorgen dat de app de QR-kan exporteren naar de Wallet. Het zou het scannen wel weer wat makkelijker maken.

Apple Watch Series 6 Review
De 6 naast de Series 5 en SE. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Zo zet je de nieuwe update op je Apple Watch

Deze update kun je binnenhalen in de app voor Apple Watch op iOS. Daar selecteer je algemeen en vervolgens software-update. In dat menu kun je zien of je de meest recente versie van de besturingssoftware hebt. Heb je die niet, dan kun je via dat scherm zien of je een update kunt uitvoeren.

In watchOS 8 zijn je misschien wel een paar updates opgevallen. Zo is er nu een Mindfulness-app en zijn er veranderingen toegevoegd aan de ‘Vind mijn’-status, de Home-app en de foto-app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

janarendse
janarendse

Heeft iemand ook een ander scherm gekregen na de update 8.1 Iwatch bij berichten? ik kan niet meer dicteren in het nedelands

deprezp
deprezp

Beste Jan,

Hier hetzelfde probleem, en dan met Whatsapp berichten.
ik kan in het vervolgscherm wel kiezen voor Nederlands, maar als ik vervolgens voor “dicteren” kies, dan blijft de taal gewoon op Engels staan. Heel irritant en ik krijg het niet anders.
Omdat er geen aparte app is voor Whatsapp, kun je ook niet vooraf de taal instellen zoals bij berichten en email het geval is, want dan zou het opgelost zijn heb ik getest.

deprezp
deprezp

Heeft iemand hier een oplossing voor?

janarendse
janarendse

Problem solved

Reageer op artikel:
Je Apple Watch krijgt watchOS 8.1: deze functionaliteiten zijn nieuw
Sluiten