Mark Hofman
Mark Hofman Apple Music 28 oktober 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple Music’ beste feature ontbreekt op de PlayStation 5

Gamers met een PlayStation hebben het de afgelopen zes jaar moeten doen met Spotify. Met de komst van Apple Music komt daar dus eindelijk verandering in. Waar dat voor de afwisseling erg fijn is, blijkt dat alleen ergens ook wel een teleurstelling te zijn.

Op Twitter wordt duidelijk dat de PlayStation 5 versie van Apple Music niet beschikt over de beste functionaliteit van het platform. Wie zin heeft om zijn muziek met Spatial Audio te luisteren komt dus thuis van een koude kermis.

Apple Music op PlayStation 5

Het goede nieuws van vandaag is dat Apple Music beschikbaar is op de PlayStation 5. Hiermee is de console het eerste apparaat uit de gamewereld die voorzien wordt van de streamingdienst. Erg prettig, want tot op heden waren gamers volledig gebonden aan Spotify.

De komst van Apple Music zorgt dus voor een beetje afwisseling en geeft abonnees de vrijheid om onder het gamen door ook naar hun eigen muziek te luisteren. Al lijkt Spatial Audio, de functionaliteit waarmee de streamingdienst zich onderscheid ten opzichten van Spotify, te ontbreken. Beide partijen hebben daar nog geen reactie op gegeven, al is het geen hele grote verrassing.

Waarom ontbreekt Spatial Audio?

Het ontbreken van de functionaliteit was eigenlijk al te verwachten. De PlayStation 5 biedt bijvoorbeeld geen ondersteuning voor Dolby Atmos. Dat heeft te maken met het feit dat Dolby en Microsoft een deal hebben gesloten, waardoor de functionaliteiten van het bedrijf exclusief voor de Xbox Series S en Series X zijn. De kans dat Spatial Audio wel beschikbaar is voor Apple Music op die consoles is dus groot.

Daarbij heb je voor Spatial Audio de juiste apparatuur nodig. Apparatuur die je niet makkelijk met de PlayStation 5 kunt verbinden door de beperkte Bluetooth-ondersteuning. Wie een koptelefoon van beats of de AirPods 3, Pro of Max aan wil sluiten zal dus de juiste adapter nodig hebben om dit te kunnen doen.

Apple Music dé streamingdienst voor Dance fans dankzij nieuw feature

Gelukkig is het wel gewoon mogelijk om alle andere aspecten van Apple Music te gebruiken op je PlayStation 5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.