Mark Hofman
Mark Hofman Digital 9 september 2021 1reactie

Pas op! WhatsApp werkt binnenkort niet meer op deze smartphones

WhatsApp is één van de meest populaire applicaties van de markt, maar zeker niet voor eeuwig. De applicatie gaat later dit jaar namelijk van een aantal smartphones verdwijnen. Vanaf dat moment zijn er dus gebruikers die geen toegang meer hebben tot het platform. Al zullen het zeker niet veel gebruikers zijn.

Vanaf 1 november stopt WhatsApp namelijk met de ondersteuning voor iOS 9 en Android 4.0. Wie anno 2021 nog gebruikmaakt van toestellen met deze besturingssystemen moesten misschien al nadenken over een nieuw toestel, maar krijgen nu wellicht nog een extra zetje in de rug.

WhatsApp verdwijnt op deze smartphones

Het bedrijf laat op zijn eigen website weten dat de ondersteuning vanaf november verdwijnt. Vanaf dat moment heb je dus een smartphone met Android 4.1 of nieuwer nodig of iOS 10 of nieuwer. Voor iPhone gebruikers houdt dat in dat de iPhone 4 en 4S niet meer ondersteund worden. Op Android gebied is de lijst veel langer en zijn het smartphones van Samsung, Sony, Nokia en HTC die in gevaar komen.

Het is overigens voor gebruikers mogelijk om zelf te kijken op welke versie van het besturingssysteem hun telefoon draait. Op Android-toestellen doe je dat als volgt:

  • Ga naar Instellingen
  • Info over de telefoon (onderaan)
  • Zoek naar Android-versie

Op iOS-smartphones doe je dit als volgt:

  • Ga naar Instellingen
  • Selecteer de optie Algemeen
  • Kies voor de optie Info
  • De iOS-versie staat bij de optie Softwareversie

Wie zijn gesprekken niet wil verliezen wordt aangeraden een backup te maken. Deze wordt vervolgens naar Google Drive of iCloud geüpload en is op het nieuwe toestel weer binnen te halen.

Makkelijker overstappen

WhatsApp maakt het overstappen naar een nieuwe smartphone overigens wel makkelijker. Dat is fijn, want het proces was voorheen nog wel eens vervelend. Niet wanneer je overstapt van Android naar Android, maar wel wanneer je van besturingssysteem wisselt.

WhatsApp: tekstballonnen in iOS gaan er anders uitzien

Meer weten over deze nieuwe functionaliteit? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Reacties: 1

nlmarco
nlmarco

Ik hoop nog steeds dat er straks eens partijen opstaan die samen spannen om een open chat / message standaard.

Tis absurd dat iemand op whatsapp niet kan chatten met iemand op Apple’s berichten of op telegram of signal.

Stel je voor dat jij niet vanaf jouw telefoon abonnement met je tante kan bellen die bij een andere provider een abonnement heeft dan jij.

Zou ook een fijn en zeer gezonde tik zijn richting de kwaadaardig boevenbende dat zich Facebook noemt.

Reageer op artikel:
Pas op! WhatsApp werkt binnenkort niet meer op deze smartphones
Sluiten