Raymon Mens
Raymon Mens Weekend poll 26 september 2021 13reacties

Weekend poll: iPhone verplicht naar USB-C, een goed idee?

Na jaren wikken en wegen is de kogel door de kerk. De Europese Commissie maakte deze week bekend dat apparaten zoals de iPhone en iPad compatibel moeten zijn met een universele oplader. Concreet wil dat zeggen dat ze een USB-C-poort moeten hebben.

Apple is tegen zo’n verplichting. Het bedrijf zegt dat het innovatie tegen zal houden, maar Apple heeft al jaren niet meer geïnnoveerd op de Lightning-poort en doet USB-C steeds meer zijn intrede. Is deze verplichting een goed idee? Stem in onze weekend poll!

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!

Reacties: 13

aka-oscar
aka-oscar

Hoewel Apple natuurlijk gelijk heeft dat deze actie de lust tot inovatie bij apple wegneemt omdat het geen zin meer heeft weer iets te bedenken waardoor de apple gebruiker zijn vervangende laders en kabeltjes voor apple prijzen bij apple moet kopen en het apple minder geld op levert denk ik toch dat het, hoewel een druppel op de gloeiende plaat, toch een een heel goed idee is.
Het had de Europese Commissie gesierd als ze nog wat meer gedaan hadden voor het milieu en de europese gemeenschap door het de fabrikanten te verplichten hun apparaten zo te construeren dat de gebruiker met gebruik van b.v. een 5 euro muntje in ieder geval zelf de accu, ram en ssd of gelijkwaardig kan vervangen.
wat dat betreft was Apple tot zo’n 12 jaar geleden een stuk milieu bewuster.
PS ik ga er vanuit dat de meeste andere fabrikanten het niet beter doen maar greenwashing zie ik ook niet als de oplossing

stupidsimple
stupidsimple

Dan zou er eerst een referendum moeten komen om het briefje van €5,- af te schaffen, dan moet de €5,- munt nog worden ontworpen en geslagen. Dan zijn we al jaren verder…

TheBigZ
TheBigZ

Uiteraard is dit een prima idee.

De tegenspraak van Apple slaat ook helemaal nergens op; in zo’n beetje alle andere (dan de iPhone) Apple apparaten zitten al USB-C poorten. Gewoon even het rijtje afmaken, meneer Cook.

brouw139
brouw139

Ja, precies. Zelfs op de ‘pro’ ios devices. Als de flagship devices niet het device zijn voor innovatie, dan weet ik het niet meer… nou, kom maar op met die usbc!

ome-kor
ome-kor

Wat zou de motivatie van de tegenstemmers zijn?

DokterBibber
DokterBibber

Wat zou de motivatie van de tegenstemmers zijn?

Apple fundamentalisten.

typewriter
typewriter

Misschien moeten ze een poll houden met de volgende vraag:
‘Hoeveel heb jij aan Lightning adapters, connectors en kabels uitgegeven?’

hydrae
hydrae

Apple zal vermoedelijk de oplaadpoort in zijn geheel verwijderen ten gunste van draadloos opladen. En die draadloze oplader mag je apart aanschaffen want die komt niet in de doos.

Kortom, lood om oud ijzer.

TheBigZ
TheBigZ

Waarom?

Mijn antwoord zou zijn: helemaal niks (extra). Omdat die adapters er allemaal standaard bijzaten (voorheen). De kabellade hier des huizes puilt wel uit van de Apple snoertjes, adapters etc.

ruwepitje
ruwepitje

Achterlijke reactie. Aangezien hier ik voor de komende jaren ruim voldoende aan snoeren heb liggen zou ik echt niet weten wat ik met een andere aansluiting moet. het functioneert prima en al die kabels in de kliko gaan gooien lijkt me ook niet echt groen.

typewriter
typewriter

Ik heb het dan over vervangende kabels omdat de meegeleverde kabel te kort is of van ellende uit elkaar valt; over een adapter van lightning naar HDMI, USB of SDcard. En Apple flikt het keer op keer, want bij de 30-pins connector gebeurde precies hetzelfde.

TheBigZ
TheBigZ

De Lighting connector zit er al op sinds 2012 (iPhone 5). Eén keer in de 10 jaar een nieuwe connector vind ik erg meevallen.

aka-oscar
aka-oscar

Je hebt gelijk, dat was een dom idee van mij en helemaal in de lijn van wat apple ook graag doet; geweldige innovaties pushen waar niemand op zit te wachten en die perfect werkende elementen vervangen.
Wat ik eigenlijk in m’n hoofd had waren die 5 euro cent muntjes die de meeste mensen al hebben te gebruiken zoals dat vroeger met die 5 gulden cent muntjes mogelijk was bij macbooks of ibooks ofzo de accu eruit te halen.
Nog mooier waren die apple mackintoshes die je zonder gereedschap (tot op zekere hoogte) demonteren kon.
Van zo’n milieuwinst kan je momenteel alleen maar dromen

Reageer op artikel:
Weekend poll: iPhone verplicht naar USB-C, een goed idee?
Sluiten