Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 30 september 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Twitch introduceert nieuwe tools om streamers en gebruikers te beschermen

Twitch introduceert meer tools voor het bestrijden van intimidatie op het platform, waaronder verificatie via een telefoonnummer. Wanneer iemand in de stream van een contentcreator wil deelnemen, dan moet die geïdentificeerd zijn via een gekoppeld telefoonnummer. Ook breidt het bedrijf de bestaande verificatie-opties via e-mail uit.

Wanneer een streamer de nieuwe en aangepaste authenticatiemiddelen inzet voor zijn of haar chat, dan kan iemand alleen deelnemen na geverifieerd te zijn. Dit kan handig zijn in het kader van leeftijdsbeperking of de tijd dat een account hen volgt. Streamers kunnen hierin uitzonderingen maken voor VIP’s, mods en abonnees.

Twitch wil intimidatie tegengaan

Met deze middelen wil Twitch intimidatie op het platform tegengaan, bijvoorbeeld in de vorm van hate raids. Wanneer zo’n raid plaatsvindt, dan gebeurt dat om de verkeerde redenen en om iemand lastig te vallen. Dat gebeurt via bots. Dat zijn onbemande accounts die automatisch werken en dus geen eigen telefoonnummer hebben.

Twitch
Meer tools voor streamers op Twitch (Afbeelding: Twitch)

Als gebruiker koppel je tot vijf accounts aan één telefoonnummer. Wanneer één account geblokkeerd wordt, dan worden alle accounts geblokkeerd. Dat moet een welkome toevoeging zijn voor gemarginaliseerde streamers. Die worden sinds augustus lastig gevallen. De chats van die groep streamers worden geregeld overspoeld met transfobische, haatdragende en racistische opmerkingen. Die berichten zijn afkomstig van honderden bots (computergestuurde accounts).

#twitchdobetter en #adayofftwitch

Via sociale media maakten streamers de laatste maanden hun onvrede over het platform kenbaar. Dat deden ze met de hashtags #twitchdobetter en #adayofftwitch. Twitch erkende al snel het probleem en liet weten aan oplossingen te werken. En nu zijn die tools dus voor iedereen beschikbaar.

Dit is niet de enige manier waarop Twitch te werk gaat. Eerder deze maand spande het bedrijf ook al een rechtszaak aan tegen twee gebruikers die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor hate raids. Via de rechtszaak hoopt het bedrijf te achterhalen wie de twee mensen achter de accounts CruzzControl en CreatineOverdose zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Twitch introduceert nieuwe tools om streamers en gebruikers te beschermen
Sluiten