Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 september 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Sonos verhoogt prijzen: Roam, Sub en meer speakers duurder

Als je van plan bent om speakers van Sonos te kopen, moet je rekening met prijsverhogingen houden. Een aantal producten van de fabrikant wordt vanaf 12 september duurder. Het bedrijf gaf bij de presentatie van zijn laatste kwartaalcijfers al aan dat er dit jaar nog een prijsaanpassing te verwachten is. Nu hebben we de datum en prijzen.

Het goede nieuws eerst: populaire luidsprekers zoals de One, de One SL en ook de Move blijven ongewijzigd in prijs. Voor andere producten stijgt de officiële adviesprijs echter tussen de 20 en maar liefst 100 euro.

Nieuwe adviesprijzen Sonos per 12 september

  • Sonos Roam: nu 179 euro, straks 199 euro
  • Sonos Five: nu 579 euro, straks 599 euro
  • Sonos Arc: nu 899 euro, straks 999 euro
  • Sonos Sub: nu 799 euro, straks 849 euro

Let wel, dit is een aanpassing van de officiële adviesprijzen. Hierdoor hoeven de gestegen prijzen niet per se een directe impact te hebben op het aanbod van retailers zoals Amazon, Bol of MediaMarkt. Als je echter toch al van plan was om iets van de speakerfabrikant te kopen, is het beter om niet te lang te wachten.

Marktomstandigheden

Sonos licht de prijsverhoging toe. Tussen de letters door lezen we dat de fabrikant het lastig heeft door het wereldwijde chiptekort. Dat toeleveringsketens door de pandemie niet optimaal functioneren, komt ook niet als complete verrassing. Mogelijk spelen de juridische kosten die gemaakt worden in de rechtszaak tegen Google ook een rol.

De volledige verklaring: “De reden hiervoor is dat Sonos zich richt op duurzame groei en het wil bovenal de gebruiksvriendelijke ervaring die klanten verwachten, behouden. Zo is het bedrijf continu bezig met het beoordelen van de marktdynamiek -waaronder de vraag, de toeleveringsketen, de kosten van onderdelen en het concurrentielandschap- om ervoor te zorgen dat het goed gepositioneerd is om die belofte waar te maken, de groeidoelstellingen op lange termijn te bereiken en te blijven innoveren als het gaat om de hardware, software en diensten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Sonos verhoogt prijzen: Roam, Sub en meer speakers duurder
Sluiten