Mark Hofman
Mark Hofman OMT Lists 8 september 2021 5reacties
Leestijd: 4 minuten

Philips Hue te duur? Deze 5 goedkope alternatieven zijn het proberen waard

De lampen van Philips Hue zijn immens populair en dat is niet zonder reden. De kwaliteit van de verlichting ligt erg hoog en ook het systeem rondom de slimme lampen zit uiterst goed in elkaar. Al betaal je daar natuurlijk wel aardig wat geld voor.

Philips Hue is nu niet bepaald het meest toegankelijk merk als we naar het prijskaartje kijken en daarom begrijp ik goed dat mensen opzoek gaan naar goedkopere alternatieven. Wat dat betreft hoop ik dat dit artikel je kan helpen bij je zoektocht.

5 goedkope Philips Hue alternatieven

Hieronder licht ik vijf goedkope Philips Hue-alternatieven uit waarvan ik denk dat ze de moeite waard zijn. Meningen kunnen verschillen, maar mocht je opzoek zijn dan is het goed om eens onderzoek te doen naar de volgende vijf merken.

#1 Philips WiZ

Het eerste alternatief is afkomstig van hetzelfde bedrijf dat Philips Hue op de markt brengt. Naast Hue brengt Signify namelijk ook de slimme verlichting van WiZ op de markt. Deze lampen opereren wel echt in een eigen markt en zijn, ondanks de lagere prijs, wel erg goed van kwaliteit. Ze werken bijvoorbeeld niet met een Philips Hue Bridge, maar worden simpelweg met elkaar verbonden door middel van de WiZ-app. Deze maakt vervolgens via Wifi of Bluetooth verbinding met de lampen.

Een enkele lamp van Wiz tik in Nederland al vanaf €14 op de kop. 

Philips Hue alternatief
Die andere van Philips (Afbeelding: Signify)

#2 YeeLight

De Xiaomi YeeLight staat in de markt bekend als misschien wel één van de best betaalbare Philips Hue-alternatieven. Dat heeft voornamelijk te maken met de ondersteuning voor veel verschillende slimme assistenten en de vele features die met de lamp gepaard gaan. Zo is het mogelijk om de lampen in te schakelen via Google Assistent, Siri en Amazon Alexa. De lampen werken ook goed in combinatie met Apple HomeKit en Samsung SmartThings.

De Xiaomi YeeLight is in staat om 16 miljoen verschillende kleuren te tonen, is volledig te automatiseren en werkt zonder bijbehorende Bridge of Hub. De prijs is €23,95 voor een enkele lamp.

Xiaomi YeeLight
De lamp van Xiaomi (Afbeelding: Xiaomi)

#3 INNR: fijnste Philips Hue-alternatief

Persoonlijk ben ik best wel fan van de lampen van INNR, zo liet ik recent weten in mijn review van twee producten van het merk. De lampen zijn aanzienlijk goedkoper, makkelijk in te stellen en bieden een hoop fijne (herkenbare) functionaliteiten.

Philips Hue-alternatief INNR: wat kun je goed gebruiken en wat niet?

Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat de lampen van INNR misschien niet een heel goed alternatief is voor beginners. Wel zijn de producten van INNR, zeker gezien de samenwerking met de Philips Hue Bridge, een uitstekende toevoeging op je bestaande collectie. Check de review hierboven voor meer informatie.

Philips Hue alternatief
De strip in het rood (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 LIFX

De Mini Day & Dusk lamp van LIFX is zonder twijfel een fantastisch alternatief op je Philips Hue verlichting. Deze lamp heeft ondanks zijn lage prijskaartje van €15,20 toch een hoop te bieden. Deze specifieke lamp heeft een uitstekende integratie met Google Assistent en Amazon Alexa, maar doet het ook uitstekend in combinatie met je IFTTT applicaties.

Het mooiste van alles is dat je de komende 22,8 jaar gebakken zit met iedere dag de juiste warmte verlichting. Althans, dat is wat het bedrijf belooft.

LIFX
De lamp van Lifx (Afbeelding: LIFX)

#5 Hombli

De slimme verlichting van Hombli is echt een uitkomst voor mensen die niet al te veel geld willen besteden aan lampen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld twee E27 lampen op de kop te tikken voor €22,89. Toch wordt je als consument wel voorzien van de mogelijkheid om je huis met 16 miljoen kleuren te verlichten, het licht te dimmen of zelfs te automatiseren.

Het is overigens niet nodig om de lampen met elkaar te verbinden door middel van een speciale bridge. Dit Philips Hue-alternatief is volledig te bedienen door middel van de meegeleverde applicatie en goedwerkende Wi-Fi verbinding.

Philips Hue alternatief
Twee voor de prijs van één (Afbeelding: Hombli)

Wat maakt Philips Hue zo goed?

De bovenstaande lampen zijn allemaal goede alternatieven op Philips Hue. Dus waarom zou je dan voor dat duurdere merk gaan? Een terecht vraag, maar het antwoord is eigenlijk best simpel: het werkt gewoon magistraal. Of het nu gaat om de vernieuwde app, de automatiseren van de verlichting of de kwaliteit: Philips Hue steekt er simpelweg met kop en schouders bovenuit.

Philips Hue komt met veel nieuwe producten en integratie met Spotify

Signify brengt binnenkort een hoop nieuwe producten op de markt en laat ze zelfs samenwerking met streamingdienst Spotify. Meer weten, check dan het artikel dat collega Jeroen er destijds over schreef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 5

DokterBibber
DokterBibber

Zoals met alles dat ‘duur’ lijkt is het allemaal relatief.
Waarom kiezen we hier voor Macs? Omdat we weten wat de meerwaarde is.
Met Hue is dat exact hetzelfde.

morwatz
morwatz

Zeer tevreden met mijn Wiz lampen.

Goderikus
Goderikus

Wat is dat dan bij Hue ? Dat het om de haverklap weer met een andere standaard of app werkt ?

wickedme
wickedme

Ik mis de IKEA zigbee (trådfri) lampen. Werken met HUE en zijn zeer betaalbaar.

mensfort
mensfort

Philips Hue is niet van Philips, maar van Signify. De producten hebben maar een paar euro aan materiaal net als andere merken en zijn geheel van plastic. Echter, de prijs is niet om veel klanten te krijgen maar de hoogste prijs te vragen. Ze hoeven niet populair te worden, maar willen met weinig verkoop gewoon rijk worden. Zelf heb ik ook van die lampen, de electronica gaat echter maar 5 jaar mee. Ook moet je geen betonnen muren hebben, dan werken de lampen slechter (bij mij ook). Ook buitenlampen werken niet goed met Hue. Een ander merk dat ik heb ik EGLO, die doen het goed met de telefoon, maar de sensor is erg slecht. Dat merk is niet bruikbaar als de lampen automatisch aan en uit moeten na een tijdlje. Wel heeft EGLO keuzen uit honderden types tot 2 meter groot inclusief inbouwspotjes van 5 mm hoog. Ook de HUE heeft een slechte sensor en is alleen bruikbaar voor een lamp aan/uit. Je kunt dit speelgoed niet voor security gebruiken, daarvoor gaan deze sensoren te vaak af. Er zit een PIR in van 2 euro, toch wordt het verkocht voor 50 euro. Zolang bedrijven deze markt uitknijpen, zal het nooit geschikt zijn voor het grote publiek. Toch is Eglo maar 1/3 van de prijs van Hue en voor mij goed genoeg. 3 lampen voor 45 euro, maar bij Hue 140 euro. De App van Hue is wel iets mooier. Lampen gaan helemaal wit aan bij HUe als je uit/aan zet… bij Eglo terug naar de vorige stand ook als het uit stond. De afstandbediening van Philips is erg beperkt en duur met 4 knoppen… die van Eglo is veel beter en maar 10 euro.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Philips Hue te duur? Deze 5 goedkope alternatieven zijn het proberen waard
Sluiten