Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 13 september 2021 4reacties

Microsoft Teams pakt de grootste frustratie eindelijk aan

Met Microsoft Teams kun je makkelijk communiceren met collega’s, maar dat verloopt niet altijd vlekkeloos. De grootste ergernis wordt nu aangepakt.

Door de coronacrisis zijn we een hele tijd gedwongen om thuis te werken. Gelukkig lijken we nu stapje voor stapje weer naar kantoor te kunnen. Desondanks zal thuiswerken in de toekomst een onderdeel blijven van ons leven. Programma’s als Microsoft Teams, Slack, Zoom en Google Workspace zijn dan ook niet meer weg te denken. Toch leveren die nieuwe manieren van communiceren soms toch behoorlijke frustraties op. Microsoft pakt een van de grootste eindelijk aan voor Teams.

Een nieuwe update van Microsoft Teams

Microsoft Teams komt nu met een simpele update waarvan je jezelf al afvraagt waarom ze dit niet eerder hebben gedaan. Je hebt vast wel eens meegemaakt tijdens een vergadering dat een irritante collega je vertelt dat jouw microfoon uitstaat, of juist op het verkeerde moment aanstaat. Met een druk op de knop is dat nu verleden tijd.

Microsoft Teams heeft nu een nieuwe shortcut ontwikkeld. Als je op Ctrl+spatie drukt gaat je microfoon simpel open. Het principe werkt hetzelfde als een walkie-talkie. Zolang je de toetsen ingedrukt houdt blijft de microfoon open. Laat je ‘m los, dan gaat deze weer automatisch dicht.

Het lijkt een simpele functie, maar deze moet eerst nog getest worden in de betaversie van Microsoft Teams. Als alles goed gaat, komt de functie in oktober naar alle gebruikers van de dienst.

Al een andere shortcut

Overigens is het al mogelijk om door middel van een shortcut je microfoon aan of uit te zetten. Dat doe je door middel van ctrl+shift+m. Als je deze truc gebruikt, blijft je microfoon aan of uit. Het is dus niet de walkie-talkiefunctie waar nu aan wordt gewerkt. De nieuwe functie is dus vooral handig als je snel een opmerking wil maken of een vraag wil stellen.

Reacties: 4

ahenket
ahenket

De grootste ergernis is dat MS Teams via het electron framework al mijn systeemresources opeet waardoor hij vaak de machine behoorlijk lamlegt. Hetzelfde doet gitkraken trouwens. Electron maakt veel mogelijk maar sjonge jonge wat zou het toch beter kunnen zijn.

fredmatrack
fredmatrack

Volledig mee akkoord! Teams zou een native app moeten worden want het is traag en vreet system resources.

Een andere grote frustratie is dat je geen meerdere werk-accounts kan toevoegen. Aangezien ik voor twee organisaties werk moet ik telkens in- en uitloggen. Met heel die two factor ben je wel even bezig…

csteelooper
csteelooper

Serieus jongens? Het al dan niet open of dicht staan van je Mic is de grootste ergernis? Get a life… Nee, doe dan liever eindelijk iets aan wat @ahenket en @fredmatrack beschrijven en geef Teams een native Mac app, maak meerdere (werk)accounts mogelijk en schrap het vereiste telefoonnummer bij het registratieproces. Want dát is mijn grootste ergernis. Waarom is voor Teams als énige product van Microsoft een telefoonnummer vereist voor het registreren? Alsof elke werkgever telefoons uitdeelt…
Een kennis van me heeft daardoor trouwens nu ook een probleem, want die krijgt z’n telefoonnummer niet juist geregistreerd voor het gebruik met Teams… Hopelijk pakt Microsoft dit aan als Windows 11 echt wordt geïntroduceerd, want het ziet ernaar uit dat Teams Skype dan gaat vervangen…

Appel
Appel

Er is aangekondigd dat Teams Electron gaat verlaten:

https://mobile.twitter.com/rishmsft/status/1408085784016539653

Reageer op artikel:
Microsoft Teams pakt de grootste frustratie eindelijk aan
Sluiten