Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 9 september 2021 3reacties

iPhone 13 verbetert twee essentiële punten zonder extra kosten

De iPhone 13 ziet volgende week het daglicht, maar wordt inmiddels al langer dan een jaar uitvoerig besproken in de wandelgangen. Hierdoor hebben we al een aardig idee wat voor een upgrade de smartphone gaat worden, al doet betrouwbare bron Max Weinbach er op het laatste moment nog een schepje bovenop.

Via zijn Twitteraccount PineLeaks laat de leaker weten waar de nieuwe iPhone 13 voornamelijk op gericht zal zijn. Volgens hem worden twee essentiële punten verbeterd, maar gaat dat de consument niet meer geld kosten. Opvallend, want eerder verschenen berichten de de nieuwe smartphones van Apple wel degelijk duurder zouden zijn.

iPhone 13 op deze twee punten sterk verbeterd

Volgende week dinsdag (14 september) weten we officieel pas wat de iPhone 13-serie ons precies te bieden heeft. Vanaf dat moment weten we welke smartphones er tot de serie behoren en op welke punten ze een verbetering zijn ten opzichte van de huidige toestellen. Volgens Max Weinbach, die doorgaans goed op de hoogte is van de ontwikkelingen, zijn de verbeteringen vooral op twee belangrijke punten te zien. Zowel het camerasysteem als de batterij zou een stuk beter uit de verf komen.

Dat merkt de consument voornamelijk bij de Pro-modellen uit de iPhone 13-serie. Althans, dat is wat Weinbach laat weten. Deze modellen zullen dan ook een stukje dikker en zwaarder worden dan de huidige toestellen, iets dat voornamelijk bij de Pro Max-variant te merken is. Dit model krijgt een batterij die tussen de 18% en 20% groter is dan de huidige Pro Max. Voor het 6.1-inch model wordt geen grotere batterij verwacht.

Op het gebied van het camerasysteem zullen de Pro-modellen uit de iPhone 13 serie voornamelijk verbetering zien in de lichtinval. De lenzen krijgen zo’n 15% meer licht binnen en de Ultra Wide lens krijgt zelfs 40% meer licht binnen.

Apple krijgt concurrentie van…Apple?

Dat de nieuwe iPhone 13 een verbetering zal zijn op zijn voorganger staat vast, al is het gat met vorig jaar niet zo groot. Al helemaal niet zo groot als het gat tussen de iPhone 11 en iPhone 12-series was. Toch is dat niet het grootste probleem waar de iPhone 13 mee te maken zal krijgen. Het grootste probleem komt namelijk bij Apple zelf vandaan in de vorm van de huidige iPhone 12-serie.

Waarom de iPhone 12 het grootste probleem voor de iPhone 13 kan worden

Benieuwd waarom dat precies het geval is? Lees dan zeker even het artikel dat ik erover schreef via de bovenstaande link.

Reacties: 3

oeroeboeroe
oeroeboeroe

Niet duurder?

Nou, dat mag in de krant hoor, dat de klant voor de verandering niet nog extra de poot wordt uitgedraaid. Blijkbaar zit de pricing dan nu toch echt een beetje tegen het plafond, alleen de die hard fans blijven kopen aan de huidige Apple prijzen.

Apple was al nooit goedkoop, maar de prijs-kwaliteit verhouding was nog OK, na het verscheiden van SJ is het grove uitmelken begonnen, maar blijkbaar zit daar toch ook een grens aan.

powermac
powermac

Dus het is simpel geloofwaardig wat hij zegt, en hij heeft een goede geschiedenis???
Volgens MacRumors ligt dat iets anders:

It is worth noting that Weinbach has a mixed to poor track record. Previous reports from Weinbach are littered with large numbers of claimsthat never panned out, such as the insistence that the iPhone 12 would feature a 120Hz display, bigger batteries, improved Face ID, and improved optical zoom. There have also been incorrect rumors about a native iPadCalculator app in iOS 13, iPhone displays that work under water, Dark Mode being delayed, and a HomePod launch in Austria and Italy within 2019, to name a few.

Last year, directly ahead of the iPhone 12 event, Weinbach issued a wave of detailed “leaks” about the iPhone 12 lineup that were similar to this thread. Virtually none of the rumors from the equivalent tweet thread last year came true. Despite these ultimately incorrect rumors, Weinbach correctly predicted that the ‌iPhone 12‌ would feature a new blue color option last year.

tomc
tomc

Steve Jobs ligt inmiddels al weer 10 jaar onder de grond. Ooit al gehoord van inflatie? die is de afgelopen 10 jaar namelijk enorm. Ga maar eens de big-mac index na. Daarnaast speelt ook de concurrentie een grote factor in de stijgende prijzen. Onder andere samsung is ook al een aantal jaar niet meer vies om 4 cijfers op hun prijskaartjes te plakken. Dit helpt onrechtstreeks ook Apple om meer te vragen (denk bijvoorbeeld aan: ‘Nobody’s gonna pay 600 dollars for a phone’ uit de mond van toenmalig microsoft ceo Steven Balmer). Mama Europa is trouwens ook niet bepaald een helpende factor.

Begrijp me niet verkeerd, ik schijt geen geld en heb niks aan stijgende prijzen maar de stijgende prijzen aan de dood van Jobs toeschrijven is echt heel kortzichtig.

Reageer op artikel:
iPhone 13 verbetert twee essentiële punten zonder extra kosten
Sluiten