Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 20 september 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

IKEA’s nieuwe gadget tovert praktisch iedere tafel om tot draadloze oplader

IKEA presenteert de Sjömärke. Dit is een draadloze oplader voor je smartphone die je aan bestaande tafels, bureaus en planken toevoegt. Je kunt natuurlijk nieuwe meubels bij het bedrijf kopen met zo’n oplader ingebouwd. Maar soms ben je op zoek naar een retrofitoplossing en dan biedt iets als de Sjömärke uitkomst.

De draadloze oplader is gespot op de website van de Zweedse meubelmaker. Het product is dus nog niet officieel aangekondigd. In de Verenigde Staten heeft de oplader een prijskaartje van 40 dollar. Dat is omgerekend zo’n 34 euro in Nederland, exclusief btw. De oplader werkt net even anders dan standaard Qi-opladers.

Draadloze oplader van IKEA

De Sjömärke plak je namelijk onder je bureaublad, tafel of een plank. Je hoeft dan alleen het draadje van de stekker netjes weg te werken. Je maakt hem vast met dubbelzijdig tape of wat schroeven. Vervolgens leg je een telefoon, tablet of setje oordoppen aan de andere kant, natuurlijk op de plek waar de oplader vastzit.

De oplader werkt door een relatief normale dikte van plastic of hout. IKEA raadt een minimale afstand van acht millimeter aan tussen de oplader en het apparaat, dan weet je dus ongeveer hoe dik het hout of plastic kan zijn. De meegeleverde kabel is ongeveer 1,82 meter lang, dus als het goed is heb je genoeg speelruimte.

Led-lampje aan de buitenkant

Aan de buitenkant van de Sjömärke zit een LED-lampje dat de oplaadstatus aangeeft. Ook is er een energie- en warmtemeter voor de veiligheid. De oplader ondersteunt de recente Qi 1.2.4-nullijn; je mag dus vijf watt aan energie verwachten. In principe kun je hier menig smartphone en setje oordoppen mee opladen.

Symfonisk Schilderijlijst: 5 dingen die je moet weten voor je de IKEA-speaker koopt

Zo’n gadget kan handig zijn wanneer je het fijn vindt om je telefoon naast je te hebben tijdens je werk. De accu raakt dan niet leeg wanneer die prima op z’n plek ligt, gedurende de dag. Als het goed is dan zal de Sjömärke van IKEA vanaf oktober te koop zijn, in de Verenigde Staten en andere landen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
IKEA’s nieuwe gadget tovert praktisch iedere tafel om tot draadloze oplader
Sluiten