Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 10 september 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Google voert eindelijk deze langverwachte feature door

De Google-zoekmachine krijgt dan eindelijk een donker thema op je desktop, waardoor de pagina je niet meer verblindt als je iets opzoekt. De functionaliteit is de afgelopen maanden flink getest door het team achter de zoekmachine. Als het goed is, heeft iedereen nu toegang tot het gloednieuwe thema voor de grootste zoekmachine ter wereld.

Wanneer je de Google-zoekmachine op Windows 10 of macOS gebruikt, dan krijg je nu toegang tot een gloednieuw thema. Het product is namelijk voorzien van een donker thema, waardoor het witte aspect in z’n geheel verdwijnt. Ze maken plaats voor grijstinten en donkere kleuren, dat veel aangenamer is voor het oog.

Google kleurt donker

Een aantal maanden geleden introduceerde Google hetzelfde thema al voor de zoekmachine op Android. Een paar maanden daarna begon het testen van het donkere thema voor de zoekmachine die je gebruikt op je desktop. Sinds februari werd die testgroep groter, maar nu rolt de update dan eindelijk voor iedereen uit.

Google
Donker thema voor Google (Afbeelding: Google, bewerking: Wesley Akkerman)

Wanneer je de zoekmachine bezoekt in je browser, dan krijg je vanzelf de melding dat het donkere thema beschikbaar is. Het thema is geen exclusieve functie voor de Chrome-browser. Je gebruikt het thema ook gewoon wanneer je een andere browser gebruikt. Het thema selecteren doe je trouwens heel gemakkelijk.

Donker thema instellen voor de zoekmachine

Heb je de notificatie gemist of wil je de instellingen even nalopen? Geen probleem, je gaat dan als volgt te werk:

  1. Klik rechts onderin op Instellingen. Je vindt die knop op de balk onderin, naast Voorwaarden en Privacy.
  2. Druk in het menu op Zoekinstellingen. Dat is de bovenste optie.
  3. Druk in het menu links op de knop Weergave.
  4. Selecteer vervolgens Donker thema. Je kunt ook de apparaatstandaard hanteren.
  5. Sla de instellingen op. Na dit moment kleurt de Google-zoekmachine dus grijs en ben je van al dat wit af.

Mocht je de functie nog niet tegenkomen, geen nood. Je bent gauw genoeg aan de beurt. Het uitrollen kan enkele dagen in beslag nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Google voert eindelijk deze langverwachte feature door
Sluiten