Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Software 6 september 2021 3reacties

Duitsland is duidelijk en wil een strategiewijziging voor iPhones en iPads

Duitsland heeft een plan ingediend bij de Europese Unie waarmee Apple gedwongen kan worden iPhones en iPads zeven jaar lang te ondersteunen. Dit plan geldt overigens niet alleen voor Apple, natuurlijk, maar voor elke fabrikant van smartphones en tablets. De iPhonemaker staat er om bekend lang zijn apparaten te ondersteunen. Voor fabrikanten van smartphones met Android geldt wat anders.

De Europese Commissie stelt voor dat telefoon- en tabletfabrikanten hun apparaten tot vijf jaar moeten ondersteunen met software-updates. Dat zelfde geldt voor reserve-onderdelen (voor tablets is dat nog een jaar langer). Ook moeten de fabrikanten duidelijkheid verschaffen over de kosten van de reserve-onderdelen.

Duitsland verwacht meer van fabrikanten

Duitsland wil nu dat fabrikanten nog meer doen. Dat land wil dat de Europese Commissie ervoor zorgt dat dergelijke bedrijven tot zeven jaar aan ondersteuning aanbieden. Ook wil het land dat reserveonderdelen sneller geleverd moeten worden. Nu is er nog een maximale levering van vijf werkdagen opgesteld.

iPhone 12 Apple
De iPhone 12 (Afbeelding: EPA/WU HONG)

De DigitalEurope Industry Association, waar onder meer Apple, Samsung en Huawei onderdeel van zijn, vindt dit een brug te ver. De organisatie stelt dat het genoeg is om apparaten tot drie jaar te ondersteunen met beveiligingsupdates. Ook is twee jaar aan updates voor het besturingssysteem meer dan genoeg.

De discussie over reserveonderdelen

Daarnaast is er nog een uitspraak gedaan over reserveonderdelen. De verschillende bedrijven vinden dat ze alleen batterijen en displays hoeven te vervangen, omdat die vaker kapotgaan. Andere onderdelen, zoals cameramodules en microfoons, falen zelden, waardoor daar dus andere regels voor moeten gaan gelden.

5 MagSafe-telefoonhouders om de iPhone 12 in je auto te gebruiken

De Europese Unie stelt dit voorstel voor in 2023, zoals het er nu naar uitziet. Daardoor hebben de techpartijen en landen als Duitsland dus nog genoeg tijd om de geschillen op te lossen. Apple ondersteunt zijn apparaten meestal vijf tot zeven jaar. Androidfabrikanten vinden het na drie jaar meestal wel welletjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Heise Online

Reacties: 3

ruwepitje
ruwepitje

Euh, welke strategiewijziging zit er dan precies aan te komen voor Apple? Typisch bericht want na het lezen van het artikel blijkt dat de strategiewijziging bij Android toestellen moet gaan plaatsvinden

zackary
zackary

Wou net zeggen, Apple zit al aardig tegen de zeven jaar aan qua updates dus daar ligt men niet wakker van.

nlmarco
nlmarco

Ze zijn goed bezig in Duitsland. Het is onderhand wel tijd dat er meer wetgeving komt dat grote multinationals een aantal octaven lager laat zingen.

Apple zit het de ondersteuningstermijn al aardig in de richting ban die zeven jaar. Maar gezien de flinke bedragen die we betalen is dit echt een zeer redelijke eis.

Reageer op artikel:
Duitsland is duidelijk en wil een strategiewijziging voor iPhones en iPads
Sluiten