Huub Everstijn
Huub Everstijn Apple Watch 3 september 2021 0reacties

Apple Watch 7: groter scherm brengt ook nieuwe wijzerplaten

Als we alle nieuwsberichten mogen geloven, krijgt de nieuwe Apple Watch Series 7 grotere beeldschermen. Bloomberg’s Mark Gurman gaf aanvullende details over het scherm en hoe Apple profiteert van de extra ruimte.

Zoals we al eerder meldden, krijgt de Apple Watch Series 7 displays van 41 mm en 45 mm. Dat is wat groter dan de schermen van de Series 6, met zijn 40 mm en 44 mm. Gurman geeft nu wat meer details.

Het display op de 45 mm Apple Watch Series 7 krijgt een beelddiagonaal van ruim 48 mm en heeft een resolutie van 396 × 484 pixels. Dat is wat groter dan de ruim 45 mm beelddiagonaal en een resolutie van 368 × 448 van het 44 mm Series 6 horloge. Gurman zei dat het nieuwe kleinere model een “vergelijkbare sprong” maakt qua weergavegrootte en schermresolutie. Dat wordt bereikt doordat beide nieuwe Apple Watches een dunnere rand rond het scherm krijgen.

Nieuwe watchfaces

Om de voordelen van de vergrote schermen optimaal te benutten, komt Apple met een aantal nieuwe wijzerplaten. Hieronder vind je een lijstje met de nieuwe faces. Gurman merkt overigens wel op dat de nieuwe watchfaces misschien niet allemaal tegelijk met de komst van het horloge beschikbaar zullen zijn.

  • Modular Max: geeft de tijd weer, een kleine complicatie en een stack met grote complicaties.
  • Continuüm: Gurman zegt dat deze wijzerplaat “zal veranderen op basis van het verloop van de tijd en het uur van de dag.”
  • Atlas en World Timer: een watchface dat alle 24 tijdzones weergeeft. Het buitenste deel van de wijzerplaat toont de tijdzones, terwijl het binnenste deel de tijd van elke locatie weergeeft. De tijden kunnen in analoge of digitale modus worden ingesteld.
  • Een Nike-watchface met bewegende cijfers. De beweging wordt beïnvloed door de beweging van de drager.
  • Een Hermes-wijzerplaat met cijfers die elk uur veranderen.

De presentatie van de nieuwe Apple Watch Series 7 vindt hoogstwaarschijnlijk plaats tijdens het september-event van Apple. De levering loopt mogelijk echter wat vertraging op door problemen in het productieproces.

Daarnaast werkt Apple volgens de laatste berichten aan een nieuw model Apple Watch, dat mogelijk volgend jaar zal verschijnen. In dat horloge ligt de aandacht meer op de medische kant. Dat omvat onder meer een bloeddruksensor, een polsthermometer, registratie van onregelmatige hartslag en upgrades van de slaapmonitoring.

Tot slot komt er ook nog een nieuwe versie van de Apple Watch SE. De datum waarop deze zal verschijnen, is vooralsnog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple Watch 7: groter scherm brengt ook nieuwe wijzerplaten
Sluiten