Raymon Mens
Raymon Mens Weekend poll 28 augustus 2021 10reacties

Weekend poll: ben je overgestapt naar een M1 Mac?

De Mac is na een paar moeilijke jaren weer back on track. Apple’s eigen M1-chip is de aanjager van dit hernieuwde succes. Inmiddels zit de chip in de MacBook Air, 13-inch MacBook Pro, Mac mini en 24-inch iMac. Naar verluidt komen er snel meer modellen aan.

Tijdens Apple’s laatste kwartaalcijfers bleek dat de Mac weer als warme broodjes over de toonbank gaat. De snelle en stille M1-computers die ook lang op accu meegaan, vallen in de smaak. Ben jij gezwicht, of wacht je nog op iets specifieks? Vertel het ons in deze weekend poll, en in de reacties natuurlijk!

(Ja, de weekend poll is terug! 🤩)

Reacties: 10

planeten-paultje
planeten-paultje

Ik ben niet “gezwicht”, maar heb rationeel overwogen dat:

  • ik aan een nieuwe Mac toe was
  • ik zo mobiel mogelijk wilde blijven
  • de M1 voor mij ruim voldoende is voor jaren

Hieruit volgde mijn conclusie dat de M1 MBP 13" de beste keuze voor mij was en dat bleek ook zo te zijn. Hij neemt de plek in van mijn net overleden 10+jaar oude iMac. Het 32" LG TB-scherm erbij maakt het een perfecte set.

ldezwartfreedom-nl
ldezwartfreedom-nl

Gezwicht is ook voor mij het verkeerde woord. Ik had een MacBook Pro 2017, waar ik voortdurend problemen mee had. Al een keer het toetsenbord vervangen (gratis door Apple), maar nog steeds vond ik het een onplezierige machine. Toe kwam de M1 uit. En dat was mijn kans. Pro verkocht via Resell en toen met heel weinig bijbetaling een nieuwe MacBook Air M1, die sneller is, prettiger werkt en lichter is. Helemaal gelukkig.

erik-jan1970
erik-jan1970

Voor mij kwam de iMac M1 goed uit. De oude iMac late 2013 had problemen met opstarten en de interne harde schijf was niet fris meer. Na 8 jaar zijn werk te hebben gedaan is de iMac M1 een goede keuze geweest. Super snel en Big Sur werkt prettig.

KR1275
KR1275

Ik gebruik nog een 2013 Mac Pro 6-core. Ik verwacht dat dat geen partij meer is voor de komende mac mini. Ik wacht geduldig af. Vooral wat Apple met de prijs gaat doen.

sunshine
sunshine

Ik heb een 2016 MB pro die het nog helemaal prima doet. Ik dacht er wel over een nieuwe te kopen vanwege het toetsenbord debacle maar tot zo ver heb ik geen enkel probleem. Dus hij gaat gewoon nog lekker mee. Vooral nu ik leeg dat er bij de M1 versie problemen zijn met het scherm dat onverklaarbaar breekt

ome-kor
ome-kor

Mijn 2012 MacBook Air was aan vervanging toe, daarom heb in december een M1 Air gekocht. Prima computer, bevalt goed. Maar mijn iMac uit 2019 is de computer die ik het meest gebruik, het grotere scherm geeft toch de doorslag.

Night
Night

We hebben een extra mM1 Mac mini aangeschaft. Enige probleem lijkt dat USB-C naar displayport een onbetrouwbare factor is. Nu aangesloten via HDMI (dan maar minder resolutie), en dat gaat zonder problemen.

hans-dorsman
hans-dorsman

Nee nog geen nieuwe hier, als er een M1 27” iMac was geweest, dan had ik die gekocht, maar ik wil niet terug van mijn 27” iMac naar 24”. Misschien doe ik het toch nog, mijn kantoor monitor is ook 24 inch en dat gaat ook nog wel.

rhapsody
rhapsody

Ik heb sinds eind 2020 een M1 MacBook Pro en die bevalt heel goed, echter toch nog een iMac 27 inch met i9 gekocht omdat ik toch de mogelijkheid wil hebben om Windows 10/11 te draaien, dus niet via emulatie.
Trouwens vind ik de nieuwe iMac 24inch niet mooi (persoonlijke smaak) en is deze qua hardware vrijwel identiek aan mijn MacBook Pro.
Hier dus een hybride situatie en dat bevalt goed.

planeten-paultje
planeten-paultje

Die 2016 MBP heb ik ook, dat is nu mijn backup machine. Toetsenbord is inmiddels twee keer vervangen, de laatste keer recent. Voordeel daarvan was trouwens dat de accu mee-vervangen werd, dus ik heb weer een redelijk nieuwe machine die nog jaren mee zou moeten kunnen :wink: .

Reageer op artikel:
Weekend poll: ben je overgestapt naar een M1 Mac?
Sluiten