Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 2 augustus 2021 3reacties

Tinder voor anti-vaxxers door Apple uit de App Store geschopt

Apple heeft maatregelen getroffen tegen een app die zichzelf in de markt zette als een alternatief voor datende mensen zonder vaccinatie. Afgelopen weekend heeft het bedrijf de app Unjected uit de App Store gehaald, aangezien die zich niet aan de regels en richtlijnen hield. Het gaat dan om regels en richtlijnen met betrekking tot covid-19 en de misinformatie daaromtrent.

De laatste tijd is Apple flink bezig met het opschonen van de App Store. Verschillende apps worden geweigerd en geweerd, terwijl anders apps updates moeten doorvoeren of gewoon geheel moeten verdwijnen. Zo verdween eerder al de app Fakespot uit de Store, een app waarmee je neppe reviews kunt detecteren. Dat gebeurde op aandringen van Amazon.

Tinder voor anti-vaxxers uit de Apple Store

Nu richt Apple zijn pijlen veelal op apps die misinformatie verspreiden over covid-19 en de aanhoudende pandemie. Unjected is hierdoor in het vizier terechtgekomen. Met die app kun je op dates gaan met mensen die zich niet (hebben) laten vaccineren tegen covid-19. Je maakt een profiel aan, veegt naar rechts, gaat een gesprek aan en leert elkaar kennen — een alternatief op apps als Tinder en Bumble, dus.

Tinder op een iPhone
Tinder op een iPhone (Afbeelding: Pixabay)

Een alternatief dat een gat in de markt sprong. Zowel Tinder als Bumble, waarbij vrouwen het voortouw nemen, motiveren gebruikers om zich te laten vaccineren, terwijl Unjected dat dus helemaal niet doet. Sterker nog, daar gebeurt het tegenovergestelde.

Op Android en iOS

Unjected was beschikbaar op Android en iOS. Eerder verdween de app al uit de Google Play Store, nadat een update het alarmsysteem van Google liet afgaan. Daardoor verdween de app aldaar in juli. Maar sinds afgelopen weekend is die ook niet meer te vinden in de App Store van Apple.

Apple trekt populaire DOS Emulator iDOS 2 uit de App Store

Aanvankelijk hield Apple Unjected uit de App Store. Maar na het aanvankelijke reviewproces voerde de ontwikkelaar wat veranderingen door, waardoor de app wel degelijk door de check heen kwam. Na een onlangs uitgebrachte update ging de app wel tegen de geldende richtlijnen in, waardoor die geen plaats meer heeft in de digitale winkel van het bedrijf uit Cupertino.

Bloomberg

Reacties: 3

kevv
kevv

Onze vrije democratie is veranderd in een dictatuur vol censuur. De maatschappij zoals we die kennen vertoont steeds meer totalitaire trekjes. Big Tech en Big Pharma maken de dienst uit. En de burger staat erbij en kijkt ernaar.

zwah
zwah

Dus als de een of ander wappie in jouw winkel onzin komt lopen verkondigen dan laat je die gewoon zijn gang gaan? Wel eens gehoord van misbruik maken van je vrijheden. Er waren regels overtreden, er was al eerder gewaarschuwd maar omdat het jou niet aanstaat is het opeens dictatuur. Kijk eerst een goed in het woordenboek voordat je dit soort termen in de mond neemt.

DokterBibber
DokterBibber

Onze vrije democratie is veranderd in een dictatuur vol censuur.

Ik zou zeggen verhuis naar Wit Rusland om te ervaren hoe het werkelijk is om in een dictatuur te leven.

Hou toch met je onzin dat we hier in een dictatuur leven.

Reageer op artikel:
Tinder voor anti-vaxxers door Apple uit de App Store geschopt
Sluiten