Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 26 augustus 2021 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Tim Cook praat met Biden: Apple komt met nieuw cybersecurityprogramma

Apple-CEO Tim Cook heeft in een meeting met de Amerikaanse president Joe Biden afspraken gemaakt over een nieuw cybersecurityprogramma. Het doel van de gesprekken, die de regering tevens voert met andere bedrijven, is om de digitale veiligheid in de Verenigde Staten te verhogen. Dat geldt voor meer bedrijven in de publieke en private sectoren.

Apple heeft samen met onder meer Google, Amazon en Microsoft de plannen bekendgemaakt over dit nieuwe initiatief. Zo laat Tim Cook weten een nieuw cybersecurityprogramma op te zetten. Via dat programma wil de iPhonemaker op verschillende fronten gaan samenwerken met partners uit de bevoorradingsketen.

Tim Cook en de Amerikaanse regering

Het doel van die samenwerkingen: het aandrijven van multifactorauthentificatie (zoals tweestapsverificatie), beveiligingstraining, herstel van kwetsbaarheden, event logging en incidentrespons. Het bedrijf heeft zo’n negenduizend leveranciers in de Verenigde Staten, dus dat betekent een hoop werk voor de boeg.

Tim Cook hoorzitting Apple App Store
Apple CEO Tim Cook. (Afbeelding: AFP / Mandel Ngan)

In hetzelfde persbericht van de regering van de Verenigde Staten staat ook dat de regering zijn eigen initiatieven gebruiken wil voor het beter beschermen van pijpleidingen en private bevoorradingsketenen van de technologiesector. Hiervoor moet er een geheel nieuw framework opgezet worden.

Samenwerken met techbedrijven

Deze aanpak moet als voorbeeld gaan dienen voor bedrijven die worstelen met het opzetten van dergelijke frameworks. Zo leren bedrijven hoe ze beveiligde technologie bouwen en hoe ze toegang krijgen tot opensourcesoftware. Die software is onder meer afkomstig van Microsoft, Google en IBM.

Apple is een bedrijf met een privacyvriendelijk imago. Dat het hieraan meewerkt, is dus niet heel vreemd. Ondertussen krijgt iOS 15, aanstaande herfst, ook een aantal functies in het kader van privacy. Zo krijg je dan toegang tot iCloud Private Relay, waardoor je net een beetje veiliger gebruikmaakt van browser Safari. Apple laat dus op twee fronten zien bezig te zijn met online veiligheid: zowel achter als voor de schermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Witte Huis

Reacties: 3

wyodor
wyodor

Biden kreeg van Tim Cook een persoonlijke Airtag voor het geval hij verdwaalt in de tuin van het Wite Huis.

ahenket
ahenket

Oef wat een moeizaam leesbare vertaling uit het Engels. Tim heeft Joe iets zinvols beloofd en als gebruiker moet ik daar blij mee zijn, geloof ik. Verder kwam ik niet.

DokterBibber
DokterBibber

[Tim Cook praat met Biden: Apple komt met nieuw cybersecurityprogramma]

Lees: Tim Cook is wel te porren voor grootschalige mensenrechtenschending en spionage door onze computers, iphones en ipads tot op iedere bit en byte uit te lezen.

Reageer op artikel:
Tim Cook praat met Biden: Apple komt met nieuw cybersecurityprogramma
Sluiten