Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 5 augustus 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

TikTok ziet kansen: populaire Snapchat- en Instagramfunctie overgenomen

TikTok test momenteel een populaire functie die we kennen van Snapchat en Instagram: het gaat om een story-achtige optie. Nadat allerlei grote sociale media dus goed naar de video-deeldienst gekeken hebben (en zich flink hebben laten inspireren), laat het platform zien dat het kopieergedrag wederzijds is.

Dat TikTok nu een stories-functie aan het testen is, blijkt uit een tweet van Matt Navara, die veelal schrijft en tweet over ontwikkelingen in de wereld van sociale media. De nieuwe functionaliteit is nagenoeg gelijk aan de stories-functie op Instagram en Snapchat, en wordt gepresenteerd in een nieuw deel van de app.

TikTok Stories komen eraan

De TikTok Stories staan in een sidebar, die over de content binnen de app geschoven kan worden. Daar staat content van accounts die je volgt. Content die 24 uur na het posten verdwijnt, natuurlijk. Andere gebruikers kunnen reageren op je content. Ook kun je op iemands profielfoto tappen voor de meest recente stories.

Gebruikers kunnen via die sidebar een story aanmaken. Je kunt de content voorzien van allerlei dingen die je ook in je normale TikTok-content plaatst. Denk dan aan captions, muziek, tekst, et cetera. De stories kunnen in dit geval alleen video’s zijn. Als je foto’s wil delen, dan mag je dat dus ergens anders doen.

En wanneer lanceert die functie?

Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk hoe lang TikTok zijn Stories al test en wanneer de functie officieel gelanceerd wordt. Het is wel zo dat een aantal TikTok’ers al toegang hebben tot de nieuwe mogelijkheden. Het kan dus zijn dat je straks iemand tegenkomt die lekker zijn stories aan het delen is via het platform.

TikTok onder vuur: Nederlandse ouders willen tot wel 1,4 miljard euro zien

Dat ook deze app nu met Stories aan de haal gaat, is zo gek nog niet. Het is een consistente factor binnen de markt voor sociale media. Facebook, Instagram, WhatsApp, LinkedIn, Pinterest, Netflix, YouTube en zelfs de Xbox-app bieden soortgelijke functies aan. Eigenlijk was het dus gewoon een kwestie van tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.