Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 19 augustus 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Spotify komt met functie die verdraaid veel op radio lijkt

Spotify komt vandaag met een herkenbare feature naar haar streamingdienst. Het wordt een combinatie tussen radio en een podcast.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig Spotify. Bijna alle nummers staan er op en het is makkelijk in gebruik. De streamingdienst zet ook steeds meer in op podcasts en wist al verschillende grote namen binnen te halen. Nu gaat het podcasts en muziek combineren waardoor het nog meer op radio begint te lijken.

Spotify heeft een nieuwe feature

Spotify komt nu met de nieuwe feature Music + Talk, meldt de dienst in een persbericht. De functie was al beschikbaar in Engelstalige landen maar komt nu ook naar Nederland. De streamingdienst maakt het mogelijk om muzieknummers te combineren met persoonlijk gesproken commentaar. Hiermee kunnen podcastmakers en muziekliefhebbers hun eigen shows maken met alle nummers die beschikbaar zijn.

Het maken van een playlist met gesproken tekst kan via de tool van Anchor. De shows zijn vergelijkbaar met een uitgebreide afspeellijst en te luisteren in de vorm van een aflevering. Je kunt dus muziek uit een aflevering ontdekken en een nummer tussendoor gewoon opslaan, net zoals je nu al doet in bijvoorbeeld de discover-playlist.

Spotify Music Talk
De nieuwe feature van Spotify. (Afbeelding: Spotify)

De eerste Nederlandse show

Bij de lancering van Spotify Music + Talk vandaag is al een eerste Nederlandse show te horen. De makers van Kink FM hebben met behulp van de nieuwe functie een eigen programma gemaakt voor op de streamingdienst.

Spotify blijft experimenteren

Spotify blijft haar dienst testen met nieuwe functies. Zo is er mogelijk ook een nieuw goedkoper abonnement in de maak. Bij deze versie krijg je toegang tot minder features dan de Premiumversie, maar wel meer dan de gratis variant. Hiermee kunnen luisteraars vaker nummers skippen en kunnen ze deze ook gewoon uitzoeken. Wel lijkt er gewoon reclame tussendoor te zitten. In de Verenigde Staten worden verschillende prijzen voor het nieuwe lidmaatschap getest. de goedkoopste is 0,99 cent. Vermoedelijk wordt deze echt wel wat duurder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify komt met functie die verdraaid veel op radio lijkt
Sluiten