Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 12 augustus 2021 0reacties

Samsung stopt iOS-support bij nieuwe Galaxy Watch 4

Wil je een Samsung Galaxy smartwatch gebruiken met een iPhone? Dan kun je de Galaxy Watch 4 beter laten schieten.

Heb je een Samsung Galaxy Watch 3 of ouder en een iPhone. Dan weet je dat de wellicht dat het gadget gewoon iOS ondersteunt. Het werkt natuurlijk niet zo goed als de combinatie iPhone en Apple Watch, maar het is toch een leuk alternatief. Bij de Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic gaat dat niet meer lukken.

Een nieuwbesturingssysteem

Een van de grote verschillen tussen de Samsung Galaxy Watch 3 en 4 is dat de oudere versie draait op het besturingssysteem Tizen en de nieuwe op Wear OS. Als je naar de comptabiliteitslijst kijkt zie je dat deze is gewijzigd. De ondersteuning van iOS staat daar niet meer tussen. Tegen ArsTechnica bevestigt Samsung het nieuws dat iOS niet meer ondersteunt wordt. Bij de oudere producten die op Tizen draaien verandert er overigens niets. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw iPhone de smartwatch niet ondersteunt.

Patentbreuk Apple Watch: Apple kan deze rechtszaak niet ontlopen

Overigens is dat niet het enige besturingssysteem dat niet meer wordt ondersteund. Hetzelfde geldt voor Android 5.0 smartphones. Die grens wordt nu verlegd naar Android 6.0.

Veel Apple-gebruikers zullen er waarschijnlijk geen probleem mee hebben, aangezien die toch zullen kiezen voor een Apple Watch voor betere synchronisatie. Qua prijs concurreert de Samsung Galaxy Watch 4 met de Apple Watch SE. De smartwatch van Samsung kost 269 euro terwijl de goedkopere variant van Apple 298 euro kost. Voor de betere specs zul je de Samsung Galaxy Watch 4 Classic moeten vergelijken met de Apple Watch Series 6 (369 euro vs. 409 euro).

De nieuwe Samsung Galaxy Watch 4

De nieuwe Galaxy Watch werd gisteren gepresenteerd tijdens Samsung Unpacked. De smartwatch kan onder andere je bloeddruk en het zuurstofpercentage in het bloed meten. Daarnaast kun je ook uitgebreidere informatie bijhouden zoals spiermassa, lichaamswater en het vetpercentage van het lichaam. Hiermee wil het de concurrentie aangaan met de Apple Watch op het gebied van gezondheid.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Samsung stopt iOS-support bij nieuwe Galaxy Watch 4
Sluiten