Mark Hofman
Mark Hofman Reviews 8 augustus 2021 3reacties

Philips Fidelio L3: uitstekende koptelefoon wordt genekt door zijn prijs

Dat prijskaartjes een product kunnen maken of breken wordt dankzij de Philips Fidelio L3 weer eens duidelijk. De premium koptelefoon is namelijk uiterst prettig in gebruik, heeft een goede geluidskwaliteit en beschikt over prima functionaliteiten. Maar het prijskaartje gooit roet in het eten.

De Philips Fidelio L3 zit sinds drie weken zo goed als iedere werkdag op mijn hoofd. Ik heb de koptelefoon gebruikt voor online meetings, m’n rust gevonden dankzij de Active Noise-Cancellation en genoten van heerlijke muziek. In deze review vertel ik je precies hoe ik dat ervaren heb en waarom de prijs te hoog is.

Philips Fidelio L3: wat haal je in huis?

Voor ik mijn ervaringen met je deel is het handig om te weten wat je precies in huis haalt. Daarom zet ik de belangrijkste specificaties voor je op een rij:

 • 44mm drivers
 • Frequentiebereik: 7 – 40.000 Hz
 • Accuduur ANC uit: 38 uur
 • Accuduur ANC aan: 32 uur
 • Opladen met USB-C aansluiting
 • Gewicht: 360 gram
 • Afmeting: 51,5mm x 203,5mm x 190mm
 • Bluetooth 5.1
 • Fast Pair
 • Eigen applicatie
 • Dubbele microfoons

Meer informatie over de Philips Fidelio L3? Check dan zeker even de productpagina van Philips zelf!

Philips Fidelio L3 review
Ziet er goed uit, voelt minder goed aan (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Philips Fidelio L3: genekt door zijn prijs

Het klinkt misschien allemaal heel dramatisch, maar de Philips Fidelio L3 is dat verre van. Sterker nog: het is een zeer prettige koptelefoon waar menig consument veel plezier uit zal halen. Dat heeft enerzijds te maken met de uitmuntende Noise-Cancellation waarmee je alle omgevingsgeluiden om je heen makkelijk blokkeert. Sterker nog: ik heb de afgelopen drie weken al menig postbezorger gemist door deze jongen. Wat dat betreft zit het hartstikke goed dus.

Dat geldt overigens ook voor de geluidskwaliteit. Over het algemeen is de Philips Fidelio L3 in staat om een goed geluid af te geven, maar doet het verder niet heel veel bijzonders. Ik ben niet heel erg onder de indruk van de bastonen, bijvoorbeeld. Dat soort zaken zijn in de bijbehorende Philips Headphones-app wel aan te passen door een uitgebreide equalizer. Al moet je daar als consument snel naar grijpen, omdat het geluid uit de verpakking niet heel indrukwekkend is.

Philips Fidelio L3 review
Strak in het pak (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Comfort en de bijbehorende app

Die bijbehorende Philips Headphones-app geeft je voldoende opties, maar zit niet heel lekker in elkaar. Zeker wanneer je deze applicatie vergelijkt met de Bose-en Sony-app die simpelweg uitstekend in elkaar zitten. Het ziet er gewoon allemaal niet zo strak uit. Teksten zijn bijvoorbeeld niet goed uitgelijnd, animaties ogen vrij traag en sommige opties moeten twee keer aangeklikt worden voor ze ook daadwerkelijk iets doen.

Op het gebied van comfort, dat toch echt een heel stuk belangrijker is, wordt dit overigens wel goedgemaakt. De Philips Fidelio L3 zit namelijk heerlijk op je hoofd. De kussen zijn comfortabel en zorgen ervoor dat je dit product uren achter elkaar kunt gebruiken. Al voelt dat misschien niet zo wanneer je de Fidelio L3 in handen hebt. Het is lastig uit te leggen waar het precies aan ligt, maar het product voelt simpelweg niet aan als een premium product.

Fidelio L3
De schelpen (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Genekt door zijn prijs

Geen product is perfect en wat dat betreft ligt de Philips Fidelio L3 uitstekend in lijn met de concurrentie. Al zijn bepaalde zaken wel echt opvallend te noemen. Zo zijn de microfoons die in de koptelefoon zitten alles behalve goed. In de afgelopen drie weken heb ik al meerdere keren moeten switchen naar andere oordopjes of de microfoon van mijn laptop, omdat ik tijdens online meetings klachten kreeg over het blikkerige, en daardoor onverstaanbare, geluid dat ik produceerde. Feedback die ik ook kreeg wanneer ik de koptelefoon gebruikte tijdens het bellen.

Daarnaast is er een stand op de Fidelio L3 genaamd ‘Bewustzijn’. Ook hier komt de slechte kwaliteit van de microfoons naar voren. Het geluid om je heen is heel hard, schel en alles behalve prettig om naar te luisteren. Best wel jammer, want dit soort functionaliteiten mogen op premium-producten als dit wel op orde zijn.

Het zijn niet de meest vreselijke dingen en zoals ik eerder al aangaf is het product gewoon aan te raden. Maar niet voor de prijs van €349.

Fidelio L3
Op het bureau (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Philips Fidelio L3: kopen of laten liggen?

Het prijskaartje van €349 gooit wat mij betreft roet in het eten bij deze goede koptelefoon. De geluidskwaliteit is niet uiterst indrukwekkend, maar simpelweg gewoon goed. De accuduur van 38 uur hoef ik niet eens te onderbouwen, de Active Noise-Cancellation is uitstekend en het comfort is goed. Al valt de bouwkwaliteit, de microfoons en de mobiele app van Philips wel iets tegen.

Als deze koptelefoon een prijskaartje van €249 had gehad, was dit echt een fantastische deal geweest. Maar voor €349 is er helaas gewoon teveel mis. Je hebt wat dat betreft betere opties op de markt.

Reacties: 3

DokterBibber
DokterBibber
 1. Koptelefoon wordt genekt door zijn prijs
  2.Dat prijskaartjes een product kunnen maken of breken wordt … weer eens duidelijk.
 2. Het prijskaartje gooit roet in het eten.
 3. … waarom de prijs te hoog is.
 4. Philips Fidelio L3: genekt door zijn prijs
 5. Genekt door zijn prijs
 6. Maar niet voor de prijs van €349.
 7. Het prijskaartje van €349 gooit wat mij betreft roet in het eten
 8. voor €349 is er helaas gewoon teveel mis.

Knap om dit in een artikel van nog géén 800 woorden zo vaak te herhalen…

Overigens spreekt de schrijver van dit waardeloze artikel zichzelf ook nog eens heel vaak tegen:

De premium koptelefoon is namelijk uiterst prettig in gebruik,
heeft een goede geluidskwaliteit en beschikt over prima functionaliteiten. De Philips Fidelio L3 zit sinds drie weken zo goed als iedere werkdag op mijn hoofd. Ik heb de koptelefoon gebruikt voor online meetings, m’n rust gevonden dankzij de Active Noise-Cancellation en genoten van heerlijke muziek.
Sterker nog: het is een zeer prettige koptelefoon waar menig consument veel plezier uit zal halen. Dat heeft enerzijds te maken met de uitmuntende Noise-Cancellation waarmee je alle omgevingsgeluiden om je heen makkelijk blokkeert. Sterker nog: ik heb de afgelopen drie weken al menig postbezorger gemist door deze jongen. Wat dat betreft zit het hartstikke goed dus.

Dan denk je dus - Prima ding!
Maar:

Ik ben niet heel erg onder de indruk van de bastonen
…equalizer. Al moet je daar als consument snel naar grijpen, omdat het geluid uit de verpakking niet heel indrukwekkend is.
De app zit niet heel lekker in elkaar
het product voelt simpelweg niet aan als een premium product.
Zo zijn de microfoons die in de koptelefoon zitten alles behalve goed.
In de afgelopen drie weken heb ik al meerdere keren moeten switchen naar andere oordopjes … klachten kreeg over het blikkerige, en daardoor onverstaanbare, geluid
‘Bewustzijn’. Ook hier komt de slechte kwaliteit van de microfoons naar voren. Het geluid om je heen is heel hard, schel en alles behalve prettig om naar te luisteren.

Om dan af te sluiten met:

De geluidskwaliteit is uiterst indrukwekkend

Right… Ik denk niet dat jullie deze kerel nog een keer een review moeten laten doen. Zelden zo’n slecht en tenenkrommend artikel op OMT gelezen.

zwah
zwah

Los van het feit dat deze headset er ook nog eens log en lomp uit ziet is het ook wel belangrijk om te weten dat Philips dit soort producten niet meer zelf maakt, of in eigen beheer heeft. Behalve het scheerapparaat en elektrische tandenborstel hebben zij verder nog nauwelijks consumentenproducten. De rest is verkocht aan o.a. TP Vision (TV en audio producten, dus ook de headsets). TP Vision is een fabrikant uit China die de boel van Philips heeft opgekocht en tegen betaling aan Philips de productnaam mag blijven gebruiken. Om deze redenen koop ik al enkele jaren geen enkel product meer waar de naam Philips op staat want je wordt er mee in de maling genomen. Op termijn ga je dit zeker merken in de kwaliteit.

Johny
Johny

Afgezien zijn naam, ben ik het volledig met dr bibber eens.
Toen remon er nog was het niveau al niet hoog, maar hij deed zijn best.
Daarom ben ik al jaren weg bij OMT. De kwaliteit van artikelen zijn der mate slecht. Dan is het nog best knap om een nog erger artikel te schrijven dan het niveau hier al is.

Even iets feitelijks, Subkop : “Philips Fidelio L3: genekt door zijn prijs”
En dan niet de prijs noemen. sterker er niet eens over schrijven.

Dit zijn artikelen gekopieerd door want.nl
En daar van OMT ook onder. Commerciele website hebben alla nu.nl. Goedkope studenten. minimaal zoveel artikelen per dag.
Kwaliteit doet er niet eens toe.
schaamtelijk maar true

Reageer op artikel:
Philips Fidelio L3: uitstekende koptelefoon wordt genekt door zijn prijs
Sluiten