Mark Hofman
Mark Hofman macOS 12 augustus 2021 3reacties

macOS Big Sur 11.5.2: waar is deze mysterieuze update goed voor?

Wie zijn Mac met macOS Big Sur gisteravond of vanmorgen inschakelde zal gezien hebben dat er een nieuwe update klaarstond. Het gaat om macOS Big Sur 11.5.2 dat gisteren werd uitgerold door Apple. Alleen weet bijna niemand wat de update nu precies doet.

Deze nieuwe update lost een aantal kleine problemen op, maar welke problemen dat precies zijn weet niemand. Het is dan ook niet voor niets dat de nieuwe update inmiddels door het leven gaat als “de mysterieuze macOS-update”.

macOS Big Sur 11.5.2

Het enige wat Apple loslaat over de nieuwe macOS Big Sur 11.5.2 update is dat de update een aantal problemen oplost voor je Mac. Maar daar blijft het dan ook bij. Om welke problemen het precies gaat is op dit moment nog niet bekend, maar ze zullen wel groot genoeg zijn geweest om er een hele update aan te wijden. Al lijkt het duidelijk niet om problemen omtrent de veiligheid van je Mac te gaan.

Op de website van Apple is er een toegewijde pagina voor beveiligingsupdates te vinden. Daar is onder andere te zien welke besturingssystemen problemen aanpakken die te maken hebben met de veiligheid van je apparaat. Opvallend genoeg staat macOS Big Sur 11.5.2 hier niet tussen. Dat houdt simpelweg in dat er dus wel degelijk problemen worden opgelost met de update, maar dat hier geen beveiligingsproblemen mee aangepakt worden. Iets dat normaal gesproken wel gebeurt.

Om de update te installeren ga je Mac naar Het Apple Menu -> Systeemvoorkeuren -> Software-update. 

Klaar voor het volgende systeem

De herfst van 2021 nadert en dat betekent dat we ons op kunnen maken voor een lading aan nieuwe besturingssystemen. Naast iOS 15 en iPadOS 15 komt ook macOS Monterey onze kant op.

macOS 12 Monterey aangekondigd tijdens WWDC21: alle nieuwe features

Benieuwd wat dit besturingssysteem je allemaal te bieden heeft? Lees dan zeker even het overzichtelijke artikel dat we erover schreven via de bovenstaande link.

Reacties: 3

zwah
zwah

Mac’s met M1 chip hadden de laatste tijd regelmatig last van crashes, dit lijkt nu opgelost, dus ja het was dan zeker een belangrijke update.

PatrickBK
PatrickBK

Voor deze update viel het me op dat er een stotter in Netflix, Disney+, Amazon Prime en andere videostreams was, consequent in 11.5 en 11.5.1 als de touchbar uit of aan ging, op mijn MB Pro M1 16GB en sinds deze MacOS update is dat probleem er niet meer.

makasa
makasa

is deze update alleen voor M1? Ik krijg de update niet. Heb build 20G80

Reageer op artikel:
macOS Big Sur 11.5.2: waar is deze mysterieuze update goed voor?
Sluiten