Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 3 augustus 2021 2reacties
Leestijd: 2 minuten

M1 Mac: Touch ID Magic Keyboard vanaf nu ook los te koop

Het was te verwachten: Apple verkoopt vanaf vandaag de nieuwe Magic Keyboard-modellen ook los. Waar eerder de verwachting geschept werd dat deze modellen alleen bij de nieuwe M1 Mac verkrijgbaar zouden zijn, duiken ze vandaag ook op in de Apple Store.

Op Twitter laat Content Creator Rene Ritchie weten dat de nieuwe modellen in de Amerikaanse Apple Store verkrijgbaar zijn. Ook in de Nederlandse versie van die webshop duiken ze op.

Touch ID Magic Keyboard los te koop

Zoals je in de bovenstaande tweet kunt lezen zijn de Magic Keyboard-modellen niet de enige accessoires die opduiken. Op dit moment is de gehele M1 Mac-accessoire lijn los verkrijgbaar in de Apple Store. De vernieuwde Magic Mouse en Magic Trackpad zijn dus ook te scoren.

Het gaat in deze om drie verschillende toetsenborden:

  • Compact Magic Keyboard | €109
  • Magic Keyboard met Touch ID | €159
  • Magic Keyboard met Touch ID en numeriek toetsenblok | €185

De vernieuwde Magic Mouse kost je €85 in de winkel en de Magic Trackpad is voor €135 op de kop te tikken. Je kunt er overigens direct mee aan de slag, want wie vandaag een toetsenbord besteld krijgt deze aanstaande donderdag al binnen.

M1 Mac Magic Keyboard
Het nieuwe toetsenbord (Afbeelding: Apple)

Geen nieuwe kleuren

Apple beweerde misschien anders, maar de nieuwe Magic Keyboard-modellen verschijnen dus toch in de winkels. Al hebben mensen met een M1 Mac wel degelijk een voordeel te pakken. De nieuwe accessoires zijn op dit moment namelijk nog niet te koop in de verschillende kleuren van het nieuwe model.

Ondanks het feit dat de Magic Keyboard-modellen voorzien zijn van een zelfde kleurenoptie als de reguliere modellen, zit er natuurlijk wel verschil in. Niet alleen op het gebied van Touch ID, maar ook zeker op het gebied van ondersteuning. De nieuwe toetsenborden zijn namelijk alleen te gebruiken op Macs die voorzien zijn van Apple Silicon.

[REVIEW] M1 iMac: deze iMac is krachtiger, strakker en een lust voor het oog

Heb jij geen M1 Mac, MacBook Pro (2020), MacBook Air (2020) of Mac mini (2020) in huis? Dan kun je beter de reguliere modellen aanschaffen, want dan heb je er helaas nog niets aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

planeten-paultje
planeten-paultje

Daar zat ik op te wachten; heb meteen de grote versie besteld. Ben benieuwd hoe dat gaat werken met mijn M1 MBP in de Brydge standaard. Ik heb al een bedraad toetsenbord met backlight, maar de Touch ID is wel een gemis, ook al lost mijn Apple Watch dat vaak op.
Levering is donderdag. Mijn lokale Apple Store heeft hem trouwens nog niet op voorraad.

KR1275
KR1275

Het lijkt erop dat Apple stopt met Space Grey? Dat zou ik wel jammer vinden. Ik heb het toetsenbord, muis en touchpad nog in space grey. Mijn MBP 2014 is aan vervanging toe en stiekem hoop ik dat ze het nieuwe model ook weer in space grey uitvoeren. Daarnaast wil ik mijn Mac Pro 2013 vervangen door een komende mini, liefst ook in space grey. Die vrolijke kleuren zijn niet aan mij besteed en dat zilver grijs heb ik na al die jaren ook wel gezien. Wel een bijzondere stap van Apple dan, want volgens mij worden de space grey macbooks het meest verkocht?

Reageer op artikel:
M1 Mac: Touch ID Magic Keyboard vanaf nu ook los te koop
Sluiten