Mark Hofman
Mark Hofman Geruchten 5 augustus 2021 11reacties
Leestijd: 3 minuten

Het Korreltje Zout: de opvouwbare iPhone, nieuwe Mac Pro en meer!

Het maakt niet uit of het nu gaat om een opvouwbare iPhone, nieuwe iPad mini of een Mac Pro: er zijn dagelijks talloze geruchten te vinden rondom Apple. De een misschien iets geloofwaardiger dan de ander, maar de meeste wel zeker noemenswaardig. Laat dat dan precies de reden zijn dat we Het Korreltje Zout in het leven hebben geroepen.

In de editie van deze week hebben we het o.a. over de opvouwbare iPhone, de komst van een nieuwe Mac Pro en lijkt het scherm van de iPad mini toch echt groter te worden. Veel informatie dus, maar vergeet het niet met een korreltje zout te nemen.

iPhone: zo komt de notch ten einde

Waar Android-smartphones al jaren voorzien zijn van steeds kleinere notches, doen de iPhone-modellen het nog steeds met de variant uit 2017. Een variant die best wel opvalt door zijn grootte. Apple probeert al tijden een einde te maken aan die notch, maar lijkt de juiste manier nog niet gevonden te hebben. Al laat dit nieuwe patent ons wel iets anders zien.

In de U.S. Patent and Trademark Office is afgelopen dinsdag een patent ingediend door Apple. Het gaat om “een electronisch apparaat met een verstelbaar beeldscherm”, wat dé oplossing voor de notch moet worden. In het patent wordt gesproken over een beeldscherm dat naar beneden gebogen is, zodat de benodigde sensoren en camera’s gewoon te gebruiken zijn.

Apple patent beeldscherm notch
Zo wil Apple het aanpakken (Afbeelding: USTPO)

Benieuwd naar het hele patent? Check dan zeker even de website van de USPTO.

iPad mini kracht toch echt een groter scherm

Dat het scherm van de iPad mini, die mogelijk dit jaar nog verschijnt, groter wordt lijkt vast te staan. Naast de vele geruchten vraagt Apple ook in een enquete naar de ideale grootte voor consumenten. Volgens Ross Young, CEO van de Display Supply Chain Consultants, is de komst van een groter beeldscherm onvermijdelijk en weet hij zelfs al hoe groot het nieuwe beeldscherm gaat worden.

Waar het beeldscherm van de huidige iPad mini 7.9-inch groot is, wordt het nieuwe model voorzien van een 8.3-inch beeldscherm. Ideaal, want het apparaat zelf lijkt niet groter te worden. Volgens Young blijft het formaat hetzelfde, maar wordt er afstand gedaan van de dikke schermranden en de thuisknop.

Het is overigens wel interessant om te zien waar Apple voor kiest. Mark Gurman, journalist van Bloomberg, liet eerder bijvoorbeeld weten dat de kleinste tablet voorzien zou worden van een 8.4-inch beeldscherm.

Twee of drie jaar wachten op opvouwbare iPhone

Als ik toch eens een euro zou krijgen voor elk gerucht dat ik over een opvouwbare iPhone voorbij zie komen, zou ik niet persé rijk zijn. Er wordt namelijk niet heel regelmatig over een dergelijk toestel gesproken, maar al wel een hele lange tijd. Zo zijn de eerste geruchten inmiddels al jaren oud.

Mark Gurman, journalist van Bloomerg, laat weten dat we voorlopig ook nog wel kunnen wachten op een opvouwbare smartphone. In zijn PowerOn nieuwsbrief van het afgelopen weekend laat hij weten dat het toestel binnen twee of drie jaar verschijnt. Hij heeft geen onderbouwing voor zijn bericht, maar spreekt hiermee een verwachting uit.

Opvouwbare iPhone
Concept opvouwbare iPhone. (Afbeelding: Foldable News)

Nieuwe Mac Pro en MacBook-modellen

In diezelfde nieuwsbrief praat Gurman overigens ook over een nieuwe Mac Pro, Mac mini en MacBook Pro. Volgens de journalist krijgen we dit jaar al de MacBook Pro met een M1X processor te zien, maar moeten we nog even wachten op een krachtigere iMac, Mac Pro en Mac mini. Wat dat betreft zullen we voor het einde van 2022 voorzien zijn van de tweede generatie Apple Silicon.

Nu al gerucht over de iPhone 15

Het is te bizar voor woorden, maar de geruchten gaan inmiddels niet eens meer over de iPhone 14. Er wordt al verder gekeken dan dat. Volgens DigiTimes is er namelijk al iets te melden over de iPhone 15. De smartphone wordt door Apple voorzien van een kleinere componenten en een grotere batterij. Althans, dat is het gerucht op dit moment.

In de praktijk houdt dit dus in dat je een iPhone krijgt met een betere accuduur, zonder dat het toestel ook fysiek groter wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 11

Goderikus
Goderikus

Top die vouwtelefoon.
Mss. dan eerst een keer die Cook en Schiller, de 2 oer-conservatievelingen waar ik al jaren mee klaar mee ben, wieberen zodat jonge ontwerpers en engineers een keer wat leuke pilotprojecten verder kunnen ontwikkelen tot volwaardige produkten zonder dat het door dat grijze muizen-kordon steeds tegengehouden wordt.
Hoeveel jong talent is er weggelopen - naast Joni Ive en Marc Newson (een topontwerper die in dienst van Apple nog nooit wat heeft (mogen) laten zien)
Wat een ingedutte club is het inmiddels geworden.
Ondanks het zelfingenomen geleuter van Cook excelleren ze eigenlijk alleen nog maar in constant dezelfde soorten iDevices an Macs, de rest is merendeels bijeengekopieerde business van anderen, die dan kwalitatief meestal minder is.
Maar fijn dat we het hier nu ook een keer doorhebben.

zwah
zwah

Maar fijn dat we het hier nu ook een keer doorhebben

Dat jij geen Apple fan bent is inmiddels wel duidelijk maar ik zou zeggen; spreek wel voor jezelf.

Goderikus
Goderikus

Nou, ik ben een fan van de apparaten.
Maar de organisatie…en dan vooral de oudere garde Cook en Schiller…
ZKGRMMMBRRH…ehh, nou laat maar.

zwah
zwah

Wat is het nut er van om constant op personen binnen Apple af te gaan geven. Tim Cook is ook niet bepaald mijn vriend maar gezien de bedrijfsresultaten mag hij best wel zelfingenomen zijn, of je dat nou leuk vind of niet. Apple is een commercieel bedrijf en geen stichting waarin wij medezeggenschap hebben. Laat staan dat wij hiervandaan kunnen bepalen hoe Apple in elkaar zou moeten steken, of welke personen voor welke onderdelen verantwoordelijk zouden moeten zijn. Helaas hebben wij hier in Nederland nogal eens de gewoonte om ons met allerlei zaken te bemoeien waar wij helemaal niks van af weten.

Goderikus
Goderikus

“Nut” is idd. een groot woord, maar laten we even niet vergeten dat deze naar eigen normen onfeilbare of in ieder geval onaantastbare lieden zich in rijkdom wentelen die hen door ons, rijkelijk overbetalende klanten gegeven is.
De enorme marges die er gerekend worden leiden daarbij idd. tot de vraag waar deze eigenlijk aan gespendeerd worden en dan kan zelfs een leek zien dat er wel erg kwistig omgegaan wordt met allerlei weinig opleverende projecten, zoals Project Titan en het (dwangmatige) gedweep met streaming services waarbij men niet verder komt dan een hele matige Netflix en iets betere Spotify imitatie. Die alleen maar bestaansrecht hebben vanuit immense kruissubsidies (als we J. Iovine in zijn farewell speech als music CEO mogen geloven) waar de concurrentie dat ontbeert.
Jij mag dat allemaal normaal vinden.
Maar omgerekend naar de immense kapitalisering wordt er m.i. buiten iDevices en Macs (niks ten nadele van die pracht produkten…) eigenlijk weinig gepresteerd.
Is dat harde kritiek?
Ja, zeker. Maar je mag over deze zaken als contribuant gewoon een mening hebben, hoor.
Daar is m.i. weinig mis mee - en die mening hoeven wij helemaal niet beperken tot stichtingen of medezeggenschapsraden die in deze Silicon Vallye gigantenwereld nu eenmaal (helaas?) niet bestaan.
Maar niemand is idd. onfeilbaar, dus mocht ik er naast zitten, dan hoor ik dat gaarne !

zwah
zwah

Natuurlijk mag je een mening hebben en nee, ik vind het niet allemaal normaal maar ik uit dat op een andere manier door gewoon geen enkele dienst van Apple af te nemen zoals Music, TV of wat dan ook. Want ook in mijn ogen is dat het allemaal net niet. Schoenmaker hou je bij je leest en niet bij alle bijzaken die ook nog eens maar half werken. Het gaat vanzelf wel een keer tegen ze werken. Als Apple zaken gaat doen die mij echt niet aanstaan, zoals het plan om scanner software op de apple apparatuur te gaan plaatsen, dan ben ik klaar met Apple, hoe goed hun apparatuur ook mag zijn. Voor de rest mogen ze van mij doen wat ze willen met het geld wat ze aan mij verdienen.

Goderikus
Goderikus

Ik geloof dat we ‘t dan meer met elkaar eens zijn dan we ons beiden realiseren - oops, gevaarlijk statement - in elk geval ikzelf…ehhh realiseer
Never mind, korreltje zout is wel toepasselijk…

Pieter1969
Pieter1969

Wat een gelul zeg. Koop het spul of niet, maar ga weg met je wijsneuzen-commentaar.

Goderikus
Goderikus

Oh sorry zeg - ik dacht dat dit nou juist de plek daarvoor was

Pieter1969
Pieter1969

Ach ga rustig door. Prima. Als dat de manier is waarop jij je teleurstellingen in je leven kan verwerken!

Goderikus
Goderikus

Nou, ik durf al niet meer. Sodemoekus, dát komt effe binnen…

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.