Mark Hofman
Mark Hofman OMT Specials 10 augustus 2021 13reacties

Poll: 44% van iPhone-gebruikers wil een iPhone 13, en jij?

Naar aanleiding van een onderzoek van SellCell wordt duidelijk dat ongeveer 44% van de huidige iPhone-gebruikers overstappen naar een iPhone 13 deze herfst. Daarvan wil het grootste gedeelte het standaardmodel in huis halen en heeft de consument de minste interesse in de mini-variant

Hoe zit dit eigenlijk bij ons eigen publiek? Door middel van een poll proberen we daar in dit artikel achter te komen.

iPhone 13 tot AirPods 3: deze Apple-producten verwachten we nog in 2021

Tijd voor een nieuwe iPhone?

De gegevens van SellCell laat zien dat 43.7% van de deelnemers klaar zijn voor de nieuwe iPhone 13. 38% daarvan heeft interesse in het standaard 6.1-inch model en 31% kan niet wachten op de Pro Max. Slechts 24% zit te wachten op het Pro-model en 7% kijkt uit naar de mini-variant

Door middel van de onderstaande poll willen we niet alleen van jullie weten of het tijd is voor een upgrade, maar ook met welk toestel je het liefst aan de haal zou gaan.

Laat in de reacties ook zeker weten waarom je voor een bepaald model uit de serie zou kiezen of waarom je juist vast blijft houden aan het huidige toestel.

Reacties: 13

DokterBibber
DokterBibber

Jongens dat interesseert mij toch helemaal geen zier.
T’is maar een telefoon en handig computertje, maar die hoef je echt niet ieder jaar te vernieuwen.
Dat doe je ook niet met je iPad, computer, auto of je huis.

Goderikus
Goderikus

Hmmm, een survey onder 3000 mensen - 0,00015 % van de potentiële clientêle.
Mag ik vragen of dat een significante c.q. representatieve selectie is geweest uit deze populatie ?

Goderikus
Goderikus

Nou, hij krijgt anders wel wel schermscheuren-detectie.
Wat kennelijk goedkoper is dan het ontwikkelen van een alternatief materiaal dan het eeuwige gorilla-glas, vanuit de “duizenden patenten” en “miljarden aan R&D” rond nieuwe onbreekbare, zelfreparerende en ruimtevaartbestendige materialen etc. etc.

Johny
Johny

Handig dat de uitslag maar half de tekst te zien is.

Ik vind dat fabrikanten moeten rekening houden dat niet iedereen een kantoor baan heeft.
ik heb nog de se want dat is de enige wat bij mijn werk het overleef.
iphone 6 die trek krom, (de se is overigens nu ook al na jaar beetje krom gebogen)
se is klein genoeg voor de broekzak te groot word lastig.

nlmarco
nlmarco

Pfff zo nietszeggend dit soort vragen. Alsof je in de trein een druk hysterisch gesprek opvangt van twee bakvissen over de nieuwste glitter lippenstift.

Ik begrijp die behoefte niet om met elkaar te kleppen over welke laatste spele-dingetjes aangeschaft worden.

De verschillen zijn van jaar op jaar minimaal. Wie legt er nou jaarlijks €1000 neer voor die kleine verschillen in de nieuwe versie van de zelfde gadget.

Koop een iPhone 13 al je er een wilt hebben. Ik koop wel weer eentje als mijn huidige X voortijdig de geest geeft of wanneer het echt meer mijn favoriete apps er niet meer goed op gaan. Of dat een iPhone 13, 14, 15 is zal me werkelijk een zorg wezen.

mcjohn
mcjohn

Die behoefte is goed te begrijpen. Het is een ziekte van de consumptiemaatschappij waarbij relatief veel mensen inlopen. Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die de nieuwste iPhone willen omdat het hen een “feel-good-endorfine-injectie” geeft. En elk jaar hebben ze die “shot” nodig, of men voelt zich niet meer happy. Die evolutie is er systematisch gekomen en we zitten op een punt, dat mocht een bedrijf als Apple beslissen om maar om de 3 jaar een nieuw toestel te lanceren, dat ze zo de markt worden uitgeflikkerd. Slaves from the system.

bartb112
bartb112

Heb toevallig vandaag afspraak gemaakt voor het plaatsten van een frisse batterij in mijn 8 !

Goderikus
Goderikus

Nou zeg. We hebben de nieuwste M1 chip gewoon nodig om de CSAM zoektechnieken sneller te maken voor :man_health_worker:

Dokter_Apple
Dokter_Apple

Ten minste 44% van de iPhone gebruikers geeft aan geen zier te geven om het milieu of pogingen tot (ver)duurzaming, maar claimt toch ecologisch verantwoord te handelen “omdat het kan”.

Een veelgehoord argument: “maar Apple producten gaan zo veel langer mee”.

Ik kijk eens kritisch om me heen in mijn directe omgeving: oude Lenovo notebooks, opgewaardeerd met nieuw geheugen, draait zelfs Windows 11 op … Oudere Android telefoons …

… kijk ik even over de schutting bij broer … Broer is verworden tot een klassiek Apple huishouden, waarbij een MacBook van 2 tot 3 jaar al als oud wordt bestempelt en het na 1 en max 2 jaar dusdanig gaat jeuken in de broekzak dat de iPhone vervangen MOET WORDEN.

De doctrine heeft Apple geen windeieren gelegd, maar je kunt moeilijk volhouden dat Apple nu “een groen bedrijf is” of dat de Apple gebruiker (behalve diens koopkracht) iets met groen van doen heeft. Of het moet de lievelingskleur zijn …

Night
Night

Ik houd het voorlopig wel bij mijn iPhone SE (2020). Ik vind de vormfactor precies goed en hoef geen grotere. Ook de mini vond ik niet ‘mijn ding’. Daarnaast is de SE met zijn A13 razendsnel en ook daar hoef ik dus geen vervanger voor. Tot slot zweer ik bij TouchID. Vind het gewoon heerlijk en makkelijk werken. Maar ja, wie ben ik :slightly_smiling_face:

zwah
zwah

Eerder was ik van plan om een nieuwe iPhone 13 te gaan kopen en een nieuwe Watch, versie 7. Helaas door de plannen van Apple om scan-software op de toestellen zelf te gaan plaatsen, waarmee het zichzelf de rol gaat toe-eigenen om politieagentje te gaan spelen met de mogelijkheid van totale controle over alles wat op je toestel staat, gaat die aanschaf dus niet door. Mijn vertrouwen in Apple is eigenlijk weg want schijnheiligheid is troef bij dit bedrijf. Binnen nu en een jaar stop ik helemaal met Apple apparatuur en om te beginnen wordt mijn iPhone 11 pro straks vervangen door een Pixel 6 pro en de Watch wordt een Fitbit.

Night
Night

Wat een drama. Vergeet niet, dat Apple dit allang deed, maar dan server-side. Nu ze het scannen willen verplaatsen naar de iPhone van de gebruiker zelf (minder server-rekenkracht nodig), is ineens iedereen des duivels…

zwah
zwah

De scan aan de server-side was mij bekend, is al een aantal jaren zo, ook bij Google en Microsoft. Was ook geen bezwaar. Het grote verschil is nu dat elke gebruiker bij voorbaat verdachte wordt gemaakt, daar men Spyware op het toestel zelf gaat installeren, waar je als gebruiker niet bij kan of zeggenschap over hebt. Men zegt: voor het scannen van foto’s maar het is natuurlijk een kleine stap om daar extra zaken in mee te nemen, zonder dat je het weet. Hetzij door Apple zelf of door kwaadwillenden die kans zien er misbruik van te gaan maken. Vergelijk het maar met het lek van de recente Spyware Pegaus, waarmee geselecteerde doelgroepen konden worden gevolgd en allerlei informatie over worden verzameld. Apple zet hier nu de deur voor open. Het is vergelijkbaar met een ploeg mensen die een sleutel van je huis hebben en dagelijks je huis komen doorzoeken als je er niet bent, om te controleren of je foute dingen hebt gedaan. Opeens zijn Google, Microsoft en Facebook een stuk minder evel.

Reageer op artikel:
Poll: 44% van iPhone-gebruikers wil een iPhone 13, en jij?
Sluiten