Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 augustus 2021 3reacties

Apple erkent geluidsprobleem iPhone 12 (Pro), vervangt speakers gratis

Het is lang geleden dat Apple gebruik maakte van het weekend om slecht nieuws aan te kondigen. Toch is het nu raak en is er een service­programma opgezet voor twee zeer recente producten. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn getroffen door een probleem met het geluid.

De speakers laten soms geen geluid horen tijdens het bellen, maar wel bij het afspelen van muziek. Dat is vervelend. Apple erkent dit probleem dat volgens de fabrikant bij een ‘zeer klein aantal toestellen’ voorkomt gratis op. De iPhone 12 mini en Pro Max zijn overigens niet getroffen.

iPhone 12 en 12 Pro: geen geluid tijdens bellen

Wanneer je tijdens het bellen met een iPhone 12 of 12 Pro soms geen geluid hoort, komt je telefoon mogelijk in aanmerking voor dit programma. Volgens Apple is de oorzaak een onderdeel in de receiver-module dat ongebruikelijk snel kapot kan gaan.

Apple repareert de luidsprekers tot twee jaar na aankoop gratis. Het maakt niet uit waar de telefoon gekocht is. In tegenstelling tot andere serviceprogramma’s geeft Apple geen serienummers op voor de getroffen iPhones. Ze zijn geproduceerd tussen oktober 2020 en april 2021.

Opsturen, langsbrengen of ophalen

Als je iPhone 12 (Pro) last heeft van dit probleem, kun je een afspraak maken bij een Apple Store of een geautoriseerd servicecentrum in de buurt (zoeken kan via de servicepagina bij Apple). Het is ook mogelijk om contact op te nemen met Apple Support om een reparatie per post te regelen.

De telefoon zal vóór elke interventie worden onderzocht om te controleren of deze in aanmerking komt. Als een iPhone schade heeft die reparatie belemmert, zoals een barst in het scherm, dan moet dat eerst worden gefikst voordat de speaker kan worden gerepareerd.

Reacties: 3

fgeer
fgeer

Haha, dit is gewoon garantie. Niets speciaals hoor

rmens
rmens

Er zit toch een verschil, al lijkt het idd op elkaar. Garantie is doorgaans iets dat in werking gaat als er iets defect is. Nu mag iedereen die een iPhone 12 (Pro) die tussen de genoemde data is geproduceerd aanspraak maken op pro-actieve vervanging. Zelfs als er niets defect is.

Eerder was er ook iets vergelijkbaars met de AirPods Pro overigens

triumph
triumph

Ha nu weet ik waarom ik soms de andere kant niet hoor en maar weer terug bel!

Reageer op artikel:
Apple erkent geluidsprobleem iPhone 12 (Pro), vervangt speakers gratis
Sluiten