Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 24 augustus 2021 0reacties

Facebook krijgt update waar je veel te lang op hebt moeten wachten

Facebook krijgt binnenkort twee nieuwe functies. Nou ja, nieuw. Eerder sloopte het social medium deze features nog uit zijn app.

Facebook is het grootste social medium en biedt verschillende services aan. Om veel mensen Facebook Messenger te laten gebruiken maakte het bedrijf haar normale sociale medium een stuk gebruiksonvriendelijker. Om berichten te sturen kon je niet de app zelf gebruiken, maar moest je de Messenger-app downloaden. Ook een aantal functies werden uit de desktopversie gehaald. Nu komen er twee weer terug.

Facebook test een nieuwe oude functie

Nou ja, echt terug is het nog niet. Het bedrijf test het nu volgens Reuters. Het gaat via voice- en videochats via de Facebook App. Het bedrijf lijkt het hiermee makkelijker te maken om te bellen via de app op je smartphone. Mogelijk om de concurrentie aan te gaan met andere media.

Zoals gezegd gaat het om het test. Het is dus niet zeker dat de functie daadwerkelijk aan de reguliere versie van Facebook wordt toegevoegd. Het bedrijf zegt echter dat je voor de gehele ervaring toch Messenger zal moeten gebruiken.

De functie is zoals gezegd totaal niet nieuw. Facebook introduceerde het bellen via de app in 2011, maar bracht het vervolgens onder bij Messenger. Iets wat ook al mogelijk is in haar andere apps zoals Instagram en WhatsApp.

Wordt het een succes?

De grote vraag is echter hoeveel mensen gebruik van de service zullen maken. Er zijn natuurlijk makkelijkere/betere opties om te videobellen dan Facebook. Waarschijnlijk gebruik je hiervoor eerder een dienst als WhatsApp, Instagram, iMessage of Signal.

Eerder deze zomer kwam Facebook met een andere interessante functie. Je kunt stukjes podcast knippen en vervolgens delen met je vrienden. Wel moeten podcastmakers van tevoren beslissen of ze de functie toestaan. Het sociale medium heeft deze functie slim afgekeken bij Twitch, waarbij het al mogelijk is om clips van een uitzending maken.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Facebook krijgt update waar je veel te lang op hebt moeten wachten
Sluiten