Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Apple Watch 17 augustus 2021 4reacties

Apple Watch met 4G-ondersteuning lijkt eindelijk naar Nederland te komen

De Apple Watch is sinds de introductie in 2014 ook in Nederland beschikbaar. Toch moeten we het tot de dag van vandaag met een beperkt aanbod doen. De versie met LTE is bij ons namelijk niet beschikbaar. Gelukkig lijkt daar nu eindelijk verandering in te gaan komen, want er is een Nederlandse supportpagina voor modellen met 4G verschenen.

Wanneer de Nederlandse supportpagina precies is aangemaakt, is niet duidelijk. Het lijkt erop dat dit pas zeer recentelijk gebeurd is. iPhoned liep deze Nederlandse supportpagina voor Apple Watch-modellen met 4G als eerste tegen het lijf. Voorheen werd je doorverwezen naar de de Amerikaanse site.

Apple verklapt komst 4G Apple Watch

In deze Nederlandse supportpagina voor de Apple Watch met 4G staat omschreven hoe je een mobiele verbinding kun instellen op je smart watch. Deze tekst en uitleg wordt vergezeld door screenshots. Wat daarbij opvalt is dat de schermteksten in de screenshots ook Nederlands zijn. Ook is in het support document een verwijzing te vinden naar een Nederlandse webpagina voor de LTE versie van de smartwatch, maar deze is momenteel nog offline.

Apple Watch Series 7
Zo gaat de Apple Watch Series 7 er mogelijk uitzien

Het lijkt er in ieder geval op dat Apple zich voorbereid op een Nederlandse release van de Apple Watch 4G. Modellen met LTE-ondersteuning zijn al lange tijd op de markt, maar wisten hun weg naar Nederland nog niet te vinden. Inwoners van landen als België Duitsland, Frankrijk en natuurlijk de Verenigde Staten konden al wel aan de slag met de 4G versie van Apple’s smartwatch.

Online via eSim

Het grote voordeel van een Apple Watch met LTE is dat je ook internet hebt wanneer er geen iPhone gekoppeld is. Zo kun je dus altijd bellen, berichten versturen, meldingen ontvangen en andere activiteiten ondernemen die internet nodig hebben. Je hebt daar geen extra simkaart of abonnement voor nodig, want de smart watch van Apple werkt via eSIM.

Apple Watch gekocht? Deze apps moet je zeker eens proberen!

Er zijn in Nederland verschillende providers die eSIM aanbieden. Het enige probleem is dat ze dit nog niet doen voor de Apple Watch. De smartwatch staat nog niet tussen de producten die ondersteund worden. De verwachting is dat dit snel aangepast gaat worden wanneer Apple officieel bekend maakt dat haar 4G smartwatch naar Nederland komt. Misschien wel later dit jaar bij de onthulling van de Series 7. Benieuwd wat je daar van kan verwachten, lees dan hier verder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

zwah
zwah

Volgens een collega website bestaan de pagina’s in het Nederlands al vanaf 2017, ook het Nederlands in België. Eenvoudig om de rede dat ze bij Apple met vertalingen vast vooruit werken. Lijkt dus geen enkele garantie dat ze dit jaar wel een watch met 4G zullen uitbrengen in Nederland. Persoonlijk zie ik hierin ook geen enkele toegevoegde waarde want internetten op een schermpje van 44 mm of kleiner lijkt mij niet bepaald goed voor je ogen en het extra batterijverbruik.

Jan_Joris
Jan_Joris

Jij snapt er echt duidelijk geen snars van. Het gaat niet om internetten op een 44mm scherm. Dit is ideaal zodat je meldingen blijft ontvangen ook al ben je niet meer binnen bluetooth bereik van je iPhone.

Goderikus
Goderikus

Waarmee je zelf al een voorbeeld geeft van een melding van hoge urgentie

zwah
zwah

Lekker nuttig als je batterij al met een paar uur leeg is. Daarnaast gaan de meeste mensen niet zonder telefoon op stap.

Reageer op artikel:
Apple Watch met 4G-ondersteuning lijkt eindelijk naar Nederland te komen
Sluiten