Raymon Mens
Raymon Mens Software 4 augustus 2021 1reactie

Apple Maps toont nu ook realtime OV-informatie in België

In België profiteren Apple Maps-gebruikers nu van realtime OV-informatie. De functie die laat zien of een trein, metro, tram of bus op schema is, werd met iOS 13 geïntroduceerd, maar zoals wel vaker was deze niet meteen wereldwijd beschikbaar. Nederland beschikt al sinds vorig jaar over realtime OV-informatie.

Hoe dan ook, onze Belgische vrienden kunnen nu live zien hoe lang ze precies moeten wachten op hun bus, metro of trein. De Kaarten-app van de iPhone en Apple Watch tonen naast de vertrektijden ook in één oogopslag of er vertragingen op een lijn zijn.

Apple Maps handiger voor plannen OV-route

Apple Maps toont sinds 2018 de dienstregeling van het Belgische openbaar vervoer, maar hield geen rekening met vertraging. Dat kwam vooral tijdens het plannen van een OV-route wel eens vervelend uit. Door vertraging kon je een overstap missen, of bleek haasten achteraf niet nodig. Dat is nu allemaal verleden tijd.

Helemaal officieel is de realtime info nog niet uitgerold. België komt namelijk nog steeds niet voor in de officiële lijst van Apple’s beschikbaarheid van iOS-functies, maar het zal niet lang meer duren.

Apple Maps real-time OV belgie
Klik/tap voor groter. (Screenshots: OMT/Raymon Mens)

Reacties: 1

q-collective
q-collective

De enige functie die ik nog echt mis is de actuele maximum rijsnelheid in Maps. Ik heb om die reden nog steeds Flitsmeister erop staan, die trouwens ook andere leuke / nuttige functies heeft, zoals een melder als een ambulance aan komt rijden en zo.

Apple Maps staat alweer te lang stil.

Reageer op artikel:
Apple Maps toont nu ook realtime OV-informatie in België
Sluiten