Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 17 augustus 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple ‘pest’ populair FlickType-toetsenbord van de iPhone af

Het iPhone-onderdeel van het populaire FlickType-toetsenbord verdwijnt uit de App Store. Zo laat ontwikkelaar Kosta Eleftheriou weten. Dit toetsenbord is bedoeld voor mensen die een visuele handicap hebben en toch gebruik willen maken van de digitale middelen. Eleftheriou laat weten de wantoestand met Apple zat te zijn.

Het iPhone-onderdeel binnen de bestaande app gaat dus weg, maar de app blijft wel in de App Store staan als Apple Watch-toetsenbord. Als Apple Watch-gebruiker heb je dus niets te vrezen. De app heeft meer dan een half miljoen downloads op z’n naam staan; onduidelijk is hoeveel mensen leunen op het iPhone-onderdeel.

FlickType-toetsenbord verdwijnt uit Apple App Store

Mocht de naam van de ontwikkelaar je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Eleftheriou is een kritische ontwikkelaar die gaten prikt in het imago van de App Store. Zo ontdekte hij verschillende scams, bracht hij een gokwereld aan het licht en laat hij zien hoe gemakkelijk het is om neppe reviews achter te laten.

Bovendien heeft hij het eerder met Apple aan de stok gehad. Hij sleepte het bedrijf voor de rechter, omdat de iPhone-maker het hem naar verluidt heel moeilijk maakte in de App Store te blijven. Het doel van die vermeende actie: de technologie achter het toetsenbord goedkoop doorverkopen.

Eleftheriou wordt tegengewerkt

Nu wordt Eleftheriou wederom tegengewerkt en wordt FlickType opnieuw geweigerd. En dat om een reden waar drie jaar geleden al naar gekeken is. Het toetsenbord moet ook werken zonder volledige toegang tot allerlei iOS-functies. Terwijl het keyboard gewoon werkt en al drie jaar in de App Store staat.

Apple App Store promoot ‘Rip-off apps’: ontwikkelaars zijn woest

In een reactie tegenover The Verge laat Eleftheriou dat de afwijzingshistorie inmiddels veertig pagina’s betreft. De acties van Apple zorgen volgens hem alleen maar voor irritatie bij gebruikers. Daarnaast heeft hij te maken met meerdere afwijzingen voor de App Store, waar hij nog niet over gesproken heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple ‘pest’ populair FlickType-toetsenbord van de iPhone af
Sluiten