Night
Night Tech 18 juli 2021 8reacties

Pro Display XDR te duur? Dan is de nieuwe LG UltraFine wat je zoekt

Ben je professioneel aan het werk op je spiksplinternieuwe Mac Mini, maar zit je nog te twijfelen over een goede monitor? Vind je Apple’s Pro Display XPR toch nét iets buiten je budget vallen? Kan je de 27-inch LG UltraFine 5K, die samen met Apple werd ontwikkeld, nergens meer vinden? Geen nood, want LG komt met een nieuwe 32-inch monitor, die speciaal voor jou is bedoeld. LG UltraFine 32EP950-B.

We hebben het hier over de LG UltraFine 32EP950-B 31,5-inch display. Deze monitor is speciaal voor de grafische professional ontwikkeld. Volgens het toonaangevende BH Photo is het beeld verbluffend goed en biedt de monitor “een beeldervaring, waar je helemaal in opgaat”. Hieronder hebben we een YouTube film geplaatst met hun hands-on ervaring met deze nieuwe LG telg.

LG UltraFine 32EP950-B voor en achter
De LG UltraFine 32EP950-B (klik/tap voor groter). Afbeelding: LG

LG UltraFine 32EP950-B specs

De LG UltraFine 32EP950-B is een geheel nieuwe OLED monitor van LG. Het bedrijf heeft deze monitor speciaal ontwikkeld voor het professionele beeld- en videobewerkings-segment. Het scherm heeft een 16:9-verhouding en een 4K-resolutie. Qua kleurweergave kan je ook geen buil vallen. Het OLED display kan 99 procent van de DCI-P3 en AdobeRGB kleurruimtes weergeven.

Zoals we gewend zijn van OLED schermen, heeft ook deze LG een behoorlijke contrast-ratio. Afgaande op een promotievideo van LG is te zien dat de UltraFine OLED PRO 32EP950 een prachtige monitor is met een zeer dun paneel en is voorzien van voldoende aansluitingen. Eén USB-C aansluiting levert zelfs voldoende vermogen voor het opladen van een MacBook (pro).

LG UltraFine 32EP950-B
Effectief beeldformaat: 31,5 inch
Resolutie 4K (3840 x 2160 pixels)
Kleurweergave: 99% DCI-P3
99% AdobeRGB
(1.07 miljard kleuren met HDR)
Brightness: 250 cd/m²
Contrast-ratio 1.000.000:1
Schermtype OLED
Aansluitingen: 2x DisplayPort 1.4
1x HDMI
1x USB-C
Geïntegreerde USB 3.1 hub
Koptelefoon-aansluiting
Vermogen USB-C poort 90 Watt
Kijkhoek 178°/178°
Responsetijd 1 ms
Overigen Pixel dimming

Consessies

De LG UltraFine 32EP950-B gaat voor net iets meer dan 2900 euro exclusief BTW over de toonbank. Dat is een stuk goedkoper dan de Pro Display XDR, maar nog altijd een flinke duit geld. Desondanks zul je toch genoegen moeten nemen met enkele concessies ten opzicht van de nóg duurdere Pro displays en diverse andere modellen uit LG’s eigen UltraFine lijn. Zo moet deze monitor het onder andere stellen met een iets lagere peak brightness en met een USB-C aansluiting in plaats van Thunderbolt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 8

TheBigZ
TheBigZ

Ha ha. De meeste bezoekers hier zullen €3500 ook nét iets buiten hun budget vinden vallen. :slight_smile:

https://tweakers.net/pricewatch/1690658/lg-32ep950-b-zwart.html

DokterBibber
DokterBibber

Ik ben een MacBookPro gebruiker, maar ik vraag me altijd af wat mensen bezielt als zij voor hun Mac een monitor kopen van 3500 tot 5000 euro?

Een Mac is niet om te gamen, maar volgens mij ben je dan beter af met de aanschaf van een reguliere UHD TV.

KR1275
KR1275

Gamen?? Dergelijke monitoren koop je voor foto- en videobewerking vanwege de hoge kleurechtheid en het hoge contrast. Ik heb hier een Eizo ColorEdge. Kost ook meer dan een reguliere monitor, maar je ziet direct verschil.

planeten-paultje
planeten-paultje

Ik kon de oude Ultrafine al een tijd lang nergens meer vinden; dus daar greep ik naast. Ik ben begin dit jaar voor de LG 34WK95U-W 34" Thunderbolt monitor gegaan (5120 x 2160), voor bij mijn nieuwe M1 MBP. De prijs was €1049,- incl. BTW. Dus al met al ben ik dik tevreden. De nieuwe Ultrafine is ver boven mijn budget.

TheBigZ
TheBigZ

Uitstekende keuze!

https://tweakers.net/pricewatch/1126553/lg-34wk95u-zilver-zwart.html

planeten-paultje
planeten-paultje

T.a.v. gamen: Ik zag recent deze twee opinies van MacTech:

How Apple Silicon M1X Chiplets will DOMINATE the Market!

en

How Apple will FIX Gaming with M1X MacBook Pros!

Wie weet gaat de gaming toekomst er eindelijk wat anders uitzien voor de Mac.

DokterBibber
DokterBibber

Ik denk dat Apple daarom de AppleTV nog niet om zeep heeft geholpen.
Zou een uitstekende game console kunnen zijn, als hij ook over voldoende grafische kracht zou beschikken. Het aanbod van games wordt toch langzaam wat beter op Apple Arcade.

mcd44n
mcd44n

Deze mag er ook wel wezen, stukkie goedkoper:
https://tweakers.net/nieuws/184924/samsung-odyssey-neo-g9-monitor-met-piekhelderheid-van-2000cd-m-kost-2199-euro.html

Reageer op artikel:
Pro Display XDR te duur? Dan is de nieuwe LG UltraFine wat je zoekt
Sluiten