Mark Hofman
Mark Hofman Geruchten 6 juli 2021 1reactie
Leestijd: 1 minuut

De betaalbare iPhone 14 Max vervangt de iPhone mini in 2022

De mini-variant van de iPhone wordt in 2022 vervangen. Volgens betrouwbare analist Ming-Chi Kuo gaat het om de iPhone 14 Max. Een grote smartphone dus die voorzien wordt van een betaalbaar prijskaartje.

Vorig jaar introduceerde Apple de iPhone 12 mini, maar een groot succes was het niet te noemen. Niet heel gek, gezien de doelgroep voor die telefoon eerder dat jaar voorzien werd van de SE (2020). Dit jaar gaat het bedrijf van Tim Cook het nog een keer proberen, maar slaat het vanaf 2022 een andere weg in.

De betaalbare iPhone 14 Max

Ming-Chi Kuo verwacht een zelfde soort strategie als bij de iPhone 12 mini. Het bedrijf zal dus alle functionaliteiten en prestaties hetzelfde houden als bij de iPhone 14, maar voorziet de iPhone 14 Max simpelweg van een groter scherm. Volgens de analist krijgt het toestel een 6.7-inch beeldscherm.

Apple AirTag
Met de paarse iPhone 12 mini (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Naast het grotere beeldscherm wordt de iPhone 14 Max naar verwachting voorzien van een verversingssnelheid van 120Hz en een verbeterde Ultra-Wide camera. Vorige week dook het gerucht op dat de iPhone 13 Pro voorzien zou worden van zo’n verbeterde camera. Er werd toen alleen geroepen dat deze functionaliteit exclusief voor de Pro-modellen zou zijn. Kuo laat vandaag dus een ander geluid horen.

Minder succesvol dan verwacht

De iPhone 14 Max moet dus het plekje overnemen van de mini-smartphone die Apple vorig jaar introduceerde. Tijdens de lancering werd er verwacht dat het toestel vrij succesvol zou zijn, maar in de praktijk viel het tegen. In vergelijking met de andere toestellen uit de iPhone 12-serie presteerde de mini ondermaats.

Apple laat ook dit jaar de iPhone mini produceren door Pegatron

Dit jaar lijkt er nog een mini-variant van de iPhone 13 te komen, maar vanaf volgend jaar slaat Apple dus een andere weg in. Althans, als de voorspelling van Kuo uitkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

fatboysmart
fatboysmart

Wat een geouwehoer elke keer… wacht het gewoon af dan weet je het zeker.

Reageer op artikel:
De betaalbare iPhone 14 Max vervangt de iPhone mini in 2022
Sluiten