Huub Everstijn
Huub Everstijn Apple Inc. 30 juli 2021 1reactie
Leestijd: 2 minuten

TSMC loopt vertraging op door technische problemen: iPhone 13 in gevaar?

De Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, ook wel TSMC genoemd, maakt vandaag bekend te maken te hebben met een technisch probleem. De storing deed zich voor in de fabriek waar men de chips voor toekomstige iPhones, zoals de iPhone 13, en Macs vervaardigt.

Het gaat met name om productielijnen in het zuiden van Taiwan. TSMC geeft aan dat de vertraging werd veroorzaakt door een verontreiniging van gassen die gebruikt worden voor het maken van chips. Nikkei bracht het nieuws als eerste naar buiten en laat weten dat de storing Fab 18 getroffen heeft. Dat is de meest geavanceerde fabriek waar alle nieuwe processoren voor aankomende iPhones en Mac-computers worden geproduceerd.

TSMC: problemen voor de iPhone 13?

Via Amerikaans persbureau Reuters maakt TSMC bekend dat er geen significante gevolgen verwacht worden voor de operaties. De woordvoerder van het bedrijf besprak verder niet of aankomende producten, zoals de iPhone 13, hierdoor getroffen zullen worden. Naast de woordvoerder van TSMC heeft verder nog niemand gereageerd op de situatie. Ook Apple niet.

TSMC
Het logo van TSMC. (Afbeelding EPA / David Chang)

Op dit moment voert TSMC zeer strenge follow-up operaties uit. Men wil er 100% zeker van zijn dat er zich geen verdere problemen zullen voordoen in de productiekwaliteit. In 2018 kampte het bedrijf ook al met een vertraging. Deze werd destijds veroorzaakt door een computervirus in de productie-systemen.

Snellere en zuinigere Macs

TSMC kwam de laatste tijd vooral in het nieuws doordat het bekend maakte dat het gebruik gaat maken van het 3nm proces. Door dit proces kunnen toekomstige Pro modellen van Apple nóg zuiniger met energie omgaan. Daarnaast kunnen deze Macs een flinke snelheidswinst tegemoet zien.

Je kan dit jaar naast de iPhone 13 ook nog nieuwe MacBook Pro-modellen verwachten. Officieel woord is er nog niet, maar geruchten en lekken lijken de komst zo goed als te bevestigen.

M1X 16-inch MacBook Pro krijgt mogelijk twee keer zoveel werkgeheugen

Benieuwd wat we tot nu toe weten over de nieuwe laptops? Lees dan zeker even het artikel hierboven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

DokterBibber
DokterBibber

Probleem met ‘wat we tot nu toe weten’ is dat die YouTubers er eigenlijk altijd dik naast zitten en dat iedereen die de markt een beetje volgt zelf redelijk goed kan inschatten wat de volgende stap is.

Het is allemaal natte vinger en dikke duimen werk.

Zoals altijd een week of 3 voordat er een product intro is zullen we pas écht wat meer weten, want eigenlijk begint dan pas het lekken.

We gaan zien wat het gaat worden. Ik hoop zelf op een flinke redesign en een 14" MBP in een 13" jasje, ofwel een kleine MPB met een hele dunne bezel. Liefst ook nog in verschillende kleurtjes inclusief zwart, maar we gaan het zien. Ik verwacht ze niet eerder dan een aankondiging half oktober en een beschikbaarheid ergens rond midden november.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
TSMC loopt vertraging op door technische problemen: iPhone 13 in gevaar?
Sluiten