Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juli 2021 4reacties

iOS 14.7.1 nu beschikbaar: lost Apple Watch-bug op

Verrassing! Apple heeft iOS 14.7.1 uitgebracht. Deze update, die minder dan een week na de vorige komt, lost een hardnekkige bug met Apple Watch-ontgrendeling op. Hoewel iOS 14.7 een lange aanloop met zes testversies had, zat er nog steeds een foutje in.

Die fout had te maken met de Apple Watch. Je iPhone kan wanneer deze ontgrendeld wordt, maar je Apple Watch nog vergrendeld is, het slimme horloge ook meteen ontgrendelen. Dat laatste was het probleem. Met iOS 14.7 kon een iPhone met Touch ID een Apple Watch niet automatisch ontgrendelen. In iOS 14.7.1 werkt het weer.

iOS 14.7.1 fikst ook ernstig beveiligingsprobleem

Volgens Apple is dit niet de enige bug die is opgelost. Er is ook een belangrijk beveiligingsproblemen gerepareerd. Het gaat om een zogenaamde zero day, oftewel een ernstig beveiligings­probleem dat al misbruikt werd, maar toen nog niet bij Apple bekend was. Op Apple’s software security-pagina lezen we dat het voor apps mogelijk was om uit de sandbox te breken en kwaadaardige code uit te voeren zonder dat de gebruiker er iets van merkte. Het was gelukkig niet mogelijk om een iPhone of iPad op afstand over te nemen. Een kwaadaardige app moest geïnstalleerd zijn.

Het advies is dan ook, zelfs als je niet door de Apple Watch-bug getroffen bent, zo snel mogelijk updaten via InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Reacties: 4

jasper050
jasper050

Bij mij is het probleem met ontgrendelen Apple Watch niet opgelost. Functie al aan en uit gezet en beide apparaten ook al herstart.

ldezwartfreedom-nl
ldezwartfreedom-nl

OMT maakte hier volgens mij een foutje: Apple zegt dat de de bug die zou zijn opgelost te maken had met het feit dat een ontgrendelde iPhone je AppleWatch kon ontgrendelen. OMT suggereert het omgekeerde, nl dat de Watch de iPhone ontgrendelt. Gek genoeg werkt de ontgrendeling van de iPhone door de AppleWatch terwijl je een mondkapje draagt prima en deed het ook voor deze update, maar het lijkt erop dat de omgekeerde functie (ontgrendelen van de AppleWatch met een iPhone) alleen werkt met TouchID en zo te zien niet met FaceID

rmens
rmens

Je hebt gelijk. Ik heb het artikel inmiddels aangepast. Dank voor de scherpe blik.

ldezwartfreedom-nl
ldezwartfreedom-nl

Toch een aanvulling: De AppleWatch wordt wel degelijk ontgrendeld door de iPhone, maar wat ik niet door had, was dat het ontgrendelen tegelijk gebeurt. Ik ontgrendelde eerst mijn iPhone (FaceID) en ging dan mijn horloge omdoen. Dat werkt niet. Als je je horloge aan hebt, maar nog vergrendeld is en je ontgrendelt je iPhone, dan ontgrendelt de AppleWatch ook.

Reageer op artikel:
iOS 14.7.1 nu beschikbaar: lost Apple Watch-bug op
Sluiten