Mark Hofman
Mark Hofman Apple Inc. 6 juli 2021 3reacties

EU waarschuwt Apple: Privacy is geen excuus voor anti-competitief gedrag

Margrethe Verstager, de Eurocommissaris voor Mededinging, heeft Apple een waarschuwing gegeven. Het bedrijf van Tim Cook doet volgens haar goed werk op gebied van privacy, maar moet het niet als schild gebruiken voor concurrentie in de markt.

De waarschuwing komt voort uit een interview met Reuters, waarin de Eurocommissaris reageert op de uitspraken die Apple CEO Tim Cook eerder deed. Hij reageerde destijds op het plan van de Digital Markets Act (DMA).

Apple moet oppassen

De DMA houdt namelijk in dat de balans in de softwaremarkt hersteld wordt. Eigenaren van platformen, zoals Apple dat van de App Store is, mogen hun eigen applicaties geen voorkeursbehandeling meer geven. Dit zorgt namelijk voor een monopolie en dat is in Europa verboden.

Apple heeft al meerdere malen gereageerd op dergelijke beschuldigingen en zegt dat het de App Store op deze manier beheert, zodat het op gebied van privacy veilig blijft. Cook zei zelfs dat als de DMA van kracht zal gaan, dat de veiligheid van de iPhone vernietigd wordt. Iets dat Margrethe Verstager goed kan begrijpen. Al is ze wel van mening dat Apple daarin niet door moet slaan.

“Ik denk dat privacy en veiligheid voor iedereen belangrijk is, maar het is ook belangrijk dat dit geen schild gaat worden tegen concurrentie. Ik denk namelijk dat consumenten hun veiligheid niet opgeven wanneer ze een andere App Store gebruiken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

Goderikus
Goderikus

Het wordt tijd dat👨‍⚕️eens met echte argumenten komt voor zijn beleid.
Totnutoe is het vooral FUD, het brengen van halve waarheden en het opblazen en ophemelen van zaken die simpel te vermijden en te weerleggen zijn.
Het is werkelijk tenenkrommend hoe slecht onderbouwd en doorzichtig zijn optreden is in deze kwestie.

Geen wonder dat mensen een enorme hekel hebben gekregen aan Silicon Vallye reuzen en hun disruptieve werking in de maatschappij

diMay
diMay

Alhoewel ik oorspronkelijk sympathie kon opbrengen voor
madame Verstager, begin ik het een zeurkous te vinden.

En … Goderikus … wat mij betreft is het eerder Verstager die met billijke argumenten mag komen aandraven.

Misschien ben ik niet alleen oud, maar hanteer ik ook nog het oude en meest logische principe, dat je in je eigen winkel je eigen producten gerust mag promoten, en andere weren als die, excusez l’expression, niet in je kraam passen.

Goderikus
Goderikus

Ik ken je leeftijd niet, maar neem aan dat er voldoende rij ervaring aanwezig is om in te zien dat Apple een keer moet ophouden met het eeuwige tegenwerken van kleine bedrijven, 10 duizendenen patenten aanvragen zonder die uit te werken alleen maar om de competitie af te schrikken, activiteiten die desondanks slagen om te groeien uiteindelijk snel uit de markt te kopen, alle concurrentie van de eigen apps met vervelende AppStore reglementen tegen te gaan, en wast er aan smakeloze maatregelen nog overblijft.

Nog los van de honderden miljarden kruis-subsidies naar allerlei matige Streaming diensten, waar alle gebruikers indirect aan moeten meebetalen ook degene die dat helemaal niet willen.
Hoog tijd om dit soort vervelende techno-bureaucratien die inmiddels groter en machtiger zijn dan complete continenten op te splitsen. En wat voor argumenten ze daarbij gebruiken interesseert me niet eens zoveel.
Als het evenwicht in de markt maar teruggekeerd, iedereen zijn deel doet hij niet krijgt, en gewoon normaal belasting afgedragen wordt en lokale wetgeving ge gerespecteerd wordt in plaats alle wangedragingen met peperdure PR af te kopen.

Ja, we zitten hier typefouten in vanwege het gebrekkige Siri, waaraan ik al zoveel aandacht heb besteed en nog moet besteden dat ik ze niet eens meer ga verbeteren

Reageer op artikel:
EU waarschuwt Apple: Privacy is geen excuus voor anti-competitief gedrag
Sluiten