Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 31 juli 2021 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk vs. Tim Cook: ‘Tesla wilde Apple overnemen’

Apple had Tesla al jaren geleden moeten kopen, is een opvatting die meer dan eens voorbij komt. Als we citaten gepubliceerd in de Los Angeles Times mogen geloven, wilde Elon Musk echter precies het tegenovergestelde. De Tesla-CEO zou zijn bedrijf best aan Apple willen verkopen, maar dan alleen als hij directeur van het geheel kon worden.

De krant baseert zich op het nieuwe boek “Power Play: Tesla, Elon Musk, and the Bet of the Century” van Wall Street Journal-journalist Tim Higgins. De overname zou rond 2016 besproken zijn. Toen stond Tesla er bedrijfsmatig erg slecht voor.

Elon Musk op de stoel van Tim Cook

Naar verluidt zag Tim Cook een overname van Tesla best zitten. Tijdens een gesprek met Musk zou hij hebben gezegd dat de Tesla-CEO prima een management­functie zou kunnen houden. Zo ging het ook met Beats-oprichters Jimmy Iovine en Dr. Dre als onderdeel van de overname van hun bedrijf.

Dat was echter niet het idee van Musk. Die wilde naar verluidt baas van Apple worden. Op de stoel van Tim Cook gaan zitten en zo het directeurschap van Tesla én Apple overnemen. Geconfronteerd met dit voorstel, zou Tim Cook het gesprek met twee woorden beëindigd hebben: “Fuck you”.

Welles-nietes

Dit juicy verhaal is een prima PR-stunt voor het boek van Higgings, maar wordt door Elon Musk tegengesproken. Volgens de Tesla-CEO is het boek “nep en saai” en heeft Tim Cook nooit een uitnodiging om te praten geaccepteerd. Musk was jaren geleden wel geïnteresseerd in onderhandelen met Tim Cook over een overname van Tesla door Apple. Apple geeft geen commentaar. Higgins blijft bij zijn verhaal en zegt dat dit van meerdere bronnen rondom Musk gehoord te hebben. Een klassiek spelletje welles-nietes.

Tesla’s baas stopt daar niet. In het kielzog van zijn commentaar op het overname-verhaal publiceert hij een nieuwe tweet waarin hij kritiek uit op Apple. “De commissie die Apple op in-app-aankopen rekent zijn de facto een wereldwijde belasting op internet. Epic heeft gelijk”. Hij wijst er ook nog even op dat het nu prima met Tesla gaat en de waarde van het bedrijf is geëxplodeerd. Apple wacht nog steeds op een in zijn grote rechtszaak tegen Fortnite-maker Epic Games, over met name de controversiële commissie van 30% op transacties in de App Store.

Apple: ‘Epic Games wil dat we Android worden en daar hebben we geen zin in’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

DokterBibber
DokterBibber

Elon Musk aan het hoofd van Apple,
Dat is zoiets als de directeur van Pepsi Cola aan het hoofd van Apple zetten…

Oh wacht, dat is al eens gebeurt en we weten hoe Apple daar destijds bijna aan ten onder is gegaan.
Nee dan is het inderdaad beter om onze boekhouder Tim op zijn plek te houden dan een blaaskaak met iets teveel arrogantie teveel ruimte geven. Hij zou Apple kapot hebben gemaakt.

Goderikus
Goderikus

Wat niet wegneemt dat daartussen nog een stuk of 1000 betere alternatieven zouden bestaan

rolf
rolf

Lieve hemel. Tim Cook is inderdaad al een rare boekhoudsnuiter. Maar de meest ultieme autist die deze aardkloot bewandeld heeft als hoofd van Apple? Dat is wel een heeeeeeel raar idee

Goderikus
Goderikus

Ik zou zeggen: allebei naar Mars om het daar uit te vechten. En intussen graag een andere  CEO die het bedrijf weer spannend maakt

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Elon Musk vs. Tim Cook: ‘Tesla wilde Apple overnemen’
Sluiten