Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 9 juli 2021 5reacties

Apple verliest N’Jeri Eaton aan Netflix: podcasts naar de streamingdienst?

Apple verdient een belangrijke schakel in haar Podcast-afdeling. Apple Podcasts hoofd N’Jeri Eaton maakt de overstap naar Netflix wat een hoop vragen oproept.

Netflix kennen we natuurlijk vooral het streamen van films en series. Toch lijkt daar binnenkort een nieuw deel bij te komen: podcasts. De streamingdienst zet haar ambitie bij door N’Jeri Eaton bij Apple weg te kapen.

N’Jeri Eaton kondigt haar vertrek aan bij Apple

Eaton meldde haar vertrek bij Apple afgelopen week via social media. Een lange vakantie zit er voor haar niet in, want al later deze maand gaat ze aan de slag bij Netflix. Daar gaat ze deel uitmaken van het redactie- en uitgeversteam.

“Vandaag is mijn laatste dag bij het Apple Podcasts team. Ik heb hier het laatste jaar met geweldige collega’s mogen werken. Ik had eerste rang zicht op de lancering van Apple Podcasts Subscription dat ervoor zorgt dat makers geld kunnen verdienen met hun content”, tweette Eaton eerder.

Netflix en podcasts

Op die Netflix-afdeling gaat Eaton zich net als bij Apple vooral bezighouden met podcasts. Deze gaan vooral over de verschillende original-series en -films van het bedrijf. Het is als het ware een extra service naar de leden.

Overigens is het niet iets nieuws voor Netflix. Zo maakte het bedrijf al eerder podcasts over The Irishman, The Witcher en The Crown. Het produceert ook al podcasts over pop culture uit hun programma’s zoals Okay, Now Listen. Een ideaal marketingmiddel voor de rode N.

De televisiewereld is overigens niet vreemd voor Eaton. Zo begon ze haar carrière met het maken van documentaires. Daarna stapte ze over naar radio en ging ze aan de slag voor NPR. Ze won daar een Pulitzer voor No Compromise en Believed leverde haar een Peabody Award op. Met haar vertrek naar Netflix moet Apple weer op zoek naar een nieuwe head of content voor Apple Podcasts.

Reacties: 5

diMay
diMay

Dit soort démarches zien we meer en meer gebeuren.
Of was het vroeger minder zichtbaar ?

TheBigZ
TheBigZ

“verdient” of “verliest”?

TheBigZ
TheBigZ

Die FAANG bedrijven vissen inderdaad vaak in elkaars vijvers, wat de salarissen in de Valley tot absurde hoogten opdrijft. Een klusjesman kan de huurprijzen al lang niet meer opbrengen.

diMay
diMay

Onlangs opgevangen dat sommige, jongere techbedrijven naar Texas migreren.
De staat zou daar trouwens zelf ook op aansturen.

Reden is onder meer wat u aanhaalt.

TheBigZ
TheBigZ
Reageer op artikel:
Apple verliest N’Jeri Eaton aan Netflix: podcasts naar de streamingdienst?
Sluiten