Mark Hofman
Mark Hofman Apple Inc. 30 juli 2021 1reactie
Leestijd: 2 minuten

De verrassende reden waarom Apple een bloedhekel aan geruchten heeft

Dat Apple een hekel heeft aan geruchten en lekken rondom nieuwe apparaten is geen verrassing. Uiteraard wil het bedrijf de consument graag verrassen met, bijvoorbeeld, de nieuwe iPhone 13. Maar dat is niet de enige redenen voor het bedrijf om mensen die informatie lekken tegen te houden.

Het Amerikaanse bedrijf heeft onlangs contact gezocht met een Chinese inwoner die informatie over de nieuwe iPhone 13 naar buiten heeft gebracht. Het bericht dat Apple had voor deze persoon is in handen gekomen van Vice en heeft inmiddels het daglicht gezien.

Waarom Apple een bloedhekel heeft aan geruchten

De brief is waarschijnlijk gericht aan een persoon die onder de naam Kang opereert op het Chinese platform Weibo. Al wordt dat in het bericht zelf niet duidelijk. Deze persoon, die als zeer betrouwbare bron wordt gezien voor alles wat met Apple te maken heeft, maakte namelijk melding dat advocaten van het bedrijf contact met hem hebben gezocht.

iPhone 13 concept 16x9
Het concept (Afbeelding: the Hacker 34)

Er is onder andere te lezen dat Apple zich zorgen maakt om de misleidende informatie die naar buiten gebracht wordt. Volgens het bedrijf zorgt dit er namelijk voor dat accessoiremakers op het verkeerde been worden gezet. “Accessoiremakers kunnen hierdoor smartphonehoesjes produceren en verkopen die helemaal niet voor het desbetreffende product geschikt zijn”, zo is in de brief te lezen.

Belangrijk onderdeel van het bedrijf

In de brief is ook te lezen dat geheimhouding een ontzettend belangrijk onderdeel is binnen Apple. Zo is te lezen dat het bedrijf er alles aan doet om informatie geheim te houden voor de officiële lancering. “Het geheim van Apple’s nieuwe technologische innovaties is een belangrijk onderdeel van de DNA van het bedrijf”, zo is in de brief te lezen.

De link met Kang wordt snel gelegd al is er wel een mogelijkheid dat hij niet de enige persoon is die een waarschuwing heeft gekregen. Zo zijn er meerdere bronnen vanuit China die vroegtijdig met informatie over Apple-producten naar buiten komen.

Het Korreltje Zout: Face ID naar Mac, nieuwe Apple-monitor en meer

Benieuwd welke informatie via deze weg onlangs het daglicht heeft gezien? Lees dan zeker even de meest recente editie van Het Korreltje Zout via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

Goderikus
Goderikus

Steve Jobs ging altijd relaxed met deze geruchten om, omdat hij altijd nog zijn One More thing had.
Het was een vorm van extra marketing en hij controleerde het kanaal volledig.
Tim Cook heeft zelf vaak niet eens 1 thing laat staan nog een Thing. Dus geen wonder dat hij er zo geforceerd en kinderachtig mee omgaat.
En dan altijd dat gewijs is naar anderen: ipv. een keer de oorzaak bij zichzelf zoeken. Waarbij deze arrogante kwal er al erg snel achter zou komen dat hij zelf weer eens een keer innovatief moet gaan worden in plaats van het steeds meer dezelfde concepten uitmelken.
Inplaats kleine bedrijven tegen te werken, eindeloos patenten in te dienen die hij zelf niet eens uitwerkt om de concurrentie tegen te gaan, initiatieven die enige kans maken meteen opkoopt om uit de markt halen, elke vorm van concurrentie met interne apps proberen tegen te gaan, en ander misselijke gedragingen van een incumbent die alles met behulp van dure PR weer kan goedmaken
Tijd dat de markt autoriteiten een keer ingrijpen, de antitrust wetgeving aanscherpen en Apple in delen opsplitst.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
De verrassende reden waarom Apple een bloedhekel aan geruchten heeft
Sluiten