Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 29 juli 2021 3reacties
Leestijd: 1 minuut

Bittere batterij gebruiken voor je AirTag is volgens Apple een heel slecht idee

De Apple AirTag is voorzien van een CR2032 batterij die consumenten na een jaar moeten vervangen. Iets dat ze gewoon zelf kunnen doen door de achterkant van de tracker los te draaien en de oude batterij te verwisselen met een nieuwe. Al moet je wel goed opletten welke batterij je er precies indoet.

Sommige CR2032 batterijen zijn namelijk voorzien van een bittere coating. Deze speciale laag zorgt ervoor dat kleine kinderen de knopjes, vanwege de vieze smaak, niet doorslikken. Erg handig, al raadt Apple het wel af om deze batterijen ook daadwerkelijk te gebruiken.

Geen bittere batterijen voor Apple AirTag

Deze zogenaamde “bitter batterijen” zijn een uitkomst voor ouders, maar niet voor de ultra-wideband trackers. The Loop spot op de supportpagina van de Apple AirTag dat het gebruik van zulke batterijen sterk wordt afgeraden. Het zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de tracker niet meer functioneert.

Volgens Apple heeft dat te maken met de speciale coating die erop zit. Het kan voorkomen dat de bittere laag niet goed is uitgelijnd met de contacten van de batterij, waardoor deze de AirTag niet van stroom kan voorzien.

Apple AirTag
Makkelijk te vervangen (Afbeelding: Apple)

De waarschuwing geldt overigens niet alleen voor de Apple AirTag, maar alle apparaten die van een CR2032 batterij zijn voorzien.

Australië heeft zorgen

In Australië maakt men zich al langer zorgen over de Apple AirTag. De Australische consumentenbond (ACCC) heeft deze week een advies naar buiten gebracht om de trackers ver bij kinderen uit de buurt te houden. Eerder maakte de bond zich al grote zorgen over de veiligheid van de AirTag en voegt nu dus daad bij woord.

Waarom Australiërs de AirTags bij hun kinderen uit de buurt moeten houden

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan zeker even het artikel dat we erover schreven via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

zwah
zwah

Dit is vast weer iets van een overbezorgde ouder die om elke hoek een gevaar ziet voor hun kind en de verantwoording hiervoor op een ander willen afschuiven. Dit type batterij wordt in veel producten gebruikt en zouden allemaal dan gevaar voor kinderen opleveren. Lijkt mij dat je als ouder gewoon moet zorgen dat je kind dit soort producten niet in handen krijgt, in plaats van de verantwoording hier voor bij een fabrikant neer te leggen. Maar ja, vrije opvoeding hè, alles mag, want van NEE krijgt het kind later natuurlijk geestelijke problemen.

tonn
tonn

@zwah, Dank voor je opvoedkundig advies. Stel ik op prijs, heus. Een van de belangrijkste redenen dat ik op deze site kom, is om meer te leren over opvoeden.
Vroeger, toen mijn kind nog geen jaar was, dacht ik dat ik maatregelen moest nemen om het veiliger voor haar te maken, traphekje, dat soort dingen zeg maar. Door jouw bericht zie ik in dat ik dat niet had moeten doen, dat ik gewoon wat oplettender had moeten zijn. Of dat ik haar had moeten leren dat ze niet de trap af mocht kruipen. Ik had hard NEE moeten roepen. Heb ik destijds niet geroepen. Stom van me. Met terugwerkende kracht leer ik heel veel van jou. Thumbs up!

zwah
zwah

Geen dank hoor, graag gedaan, alleen… van de trap vallen is toch echt heel wat anders dan iemand anders de schuld geven als er een batterij zou worden doorgeslikt. Achterlijke vergelijking dus. Als ze hun vingers in het stopcontact steken is dat natuurlijk dan ook de schuld van de energiemaatschappij of had jij dan beter moeten opletten en vooral geen NEE roepen.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Bittere batterij gebruiken voor je AirTag is volgens Apple een heel slecht idee
Sluiten