Mark Hofman
Mark Hofman Geruchten 9 juni 2021 0reacties

Tweede generatie Apple Silicon en nieuwe MacBook Pro toch onderdeel van WWDC21

Tijdens de WWDC21 keynote deed Apple alleen maar softwarematige aankondigingen. Dat is normaal voor dit evenement, al waren er wel andere verwachtingen voor de editie van dit jaar.

Zo werd er onder andere verwacht dat een nieuwe MacBook Pro, met de tweede generatie Apple Silicon, het daglicht zou zien. Iets dat tijdens de keynote niet gebeurde, maar achteraf wel opeens een rol lijkt te spelen.

WWDC21: toch een nieuwe MacBook Pro?

Apple heeft zelf zijn WWDC21 keynote, die afgelopen maandag plaatsvond, op YouTube gezet. Niet alleen fijn voor mensen die de keynote gemist hebben, maar ook zeker voor de mensen die iets van de nieuwe MacBook Pro hadden verwacht. Ondanks het feit dat Apple er niets over zei in de presentatie zelf, lijkt er achter de schermen wel degelijk aan gewerkt te worden. Althans, als we de keywords van de video mogen geloven.

Voor iedere video op YouTube moeten er een aantal zaken worden ingevuld. Zo vul je de titel in, plak je er een tumbnail bij en voorzie je de video’s van keywords. Dat laatste doet een Creator simpelweg om de video beter vindbaar te maken. Apple zelf heeft dat ook gedaan met de WWDC21 keynote, waar twee van die keywords toch wat vraagtekens oproepen. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf gekozen voor de woorden M1X Macbook Pro en M1X.

Dit sluit perfect aan op de geruchten waar leakers als Jon Prosser het de afgelopen weken over hebben gehad. De naam van de tweede generatie Apple Silicon zou namelijk M1X zijn en voor het eerst op de markt verschijnen in combinatie met de MacBook Pro. Heeft Apple alsnog iets voor ons in petto op dat gebied?

Om er zeker van te zijn dat bovenstaande twee niet nep is, hebben we zelf ook even de keywords van de video opgezocht. Zoals je ziet staan zowel M1X als M1X MacBook Pro er echt bij:

M1X MacBook Pro WWDC21
De keywords onder de video (Afbeelding: OMT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Tweede generatie Apple Silicon en nieuwe MacBook Pro toch onderdeel van WWDC21
Sluiten