Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 3 juni 2021 0reacties

WhatsApp binnenkort écht op meerdere apparaten te gebruiken

Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft goed nieuws voor WhatsApp-gebruikers. De dienst kan binnenkort echt op meerdere apparaten worden gebruikt.

Het is een grote ergernis van WhatsApp-gebruikers: hoewel er een web-app is, kun je de nieuwe dienst maar echt goed op één device tegelijkertijd gebruiken. Als je dus twee smartphones hebt ben je in de mogelijkheid om maar op slechts één apparaat het platform te gebruiken.

WhatsApp gebruiken op meerdere apparaten

Er gaan al langer geruchten dat WhatsApp binnenkort op meerdere platformen te gebruiken zal zijn. Nu is de kogel ook echt door de kerk, zo melden Mark Zuckerberg (CEO Facebook) en Will Cathcart (WhatsApp-hoofd) vandaag.

Zuckerberg zegt dat het moeilijk was om deze techniek toe te passen vanwege de end-to-end encryptie. “Het is een uitdaging om al jouw berichten en content goed te synchroniseren wanneer de accu van je telefoon leeg is. We hebben dat probleem nu opgelost en kijken er naar uit om het uit te rollen.”

Whatsapp
De dienst op je iPad (Afbeelding: WhatsApp / Bewerking: OMT)

De ondersteuning voor multi-device support zorgt overigens voor meer goed nieuws. Zo werkt WhatsApp op dit moment aan een toegewijde app voor de iPad. De verwachting dat de applicatie eraan zou komen, zodra de veelgevraagde functionaliteit verscheen, was er al even. Het is de bedoeling dat je WhatsApp binnenkort op vier verschillende apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken, dus de iPad zal wat dat betreft een fijne toevoeging zijn.

Een speciale functionaliteit

Naast het nieuws over het multi-device support, komt WhatsApp met nog meer. De dienst krijgt ook een ‘view once-feature’ wat vergelijkbaar is met SnapChat. Gebruikers kunnen berichten en media versturen die automatisch verdwijnt nadat het is gezien. Nu kunnen berichten alleen nog na een bepaalde tijd automatisch verdwijnen. Wanneer we de nieuwe functionaliteit in WhatsApp kunnen aantreffen is op dit moment nog niet bekend.

Als we WABetaInfo moeten geloven zit er nog meer in de pijplijn. Zo werkt WhatsApp ook al een tijdje aan een nieuwe backup-functie waarbij de versleutelde chats beschermd worden door een wachtwoord. Hiermee moet het mogelijk zijn om chats te verplaatsen tussen iOS- en Android-apparaten. Tot nu toe kan dat niet goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
WhatsApp binnenkort écht op meerdere apparaten te gebruiken
Sluiten