Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 17 juni 2021 0reacties

Spotify lanceert geduchte Clubhouse concurrent Greenroom

Streamingdienst Spotify opent de aanval op Clubhouse. Het Zweedse bedrijf komt met Spotify Greenroom wat er verdacht veel op lijkt.

Ineens was Clubhouse er. De app werd uit het niets ontzettend populair. Bij het nieuwe social medium is het mogelijk om gesprekken te voeren in verschillende rooms. Daarbij krijg je als het ware een soort live podcast. Ook andere bedrijven waren flink verrast door het succes en kwamen met een alternatief. Spotify blijft niet achter en komt nu ook met een geduchte concurrent, zo meldt het in een blog.

Spotify komt met Greenroom

Spotify nam in maart de app Locker Room over. Nu doopt men de dienst op tot Greenroom. Greenroom is een audio platform voor live gesprekken om makers en artiesten in de spotlight te zetten. Er moet interactie tussen de deelnemers komen de connectie te bevorderen. Net zoals bij Clubhouse heb je hier ook moderators en moet je jouw hand opsteken als je iets wil zeggen.

Greenroom (Afbeelding: Spotify)

Lockerroom bestond dus al. In die app was het alleen mogelijk om over sport te praten. Spotify breidt de mogelijkheden uit. Zo kan er nu ook gepraat worden over onderwerpen als muziek, cultuur en entertainment. Daarnaast krijgt het een nieuwe interface.

Flink veel mogelijkheden

Er zijn een flink aantal mogelijkheden in Spotify Greenroom. Voor iedere gebruiker is het mogelijk om een live room te hosten. Je kunt gewoon inloggen met een bestaand account. Als je dat doet, krijg je ook meteen rooms te zien die aansluiten op jouw interesses. Het is ook mogelijk om de gesprekken op te nemen en daarna aan te bieden als on-demand content. Er zijn gemonitorde chatruimtes waarin luisteraars tijdens de gesprekken ook met elkaar kunnen praten.

Instagram Live gaat de concurrentie aan met het populaire Clubhouse

Spotify Greenroom is nu beschikbaar op de App Store en Google Play. De app is geheel gratis. De grote vraag is natuurlijk of Spotify hiermee Clubhouse kan verslaan, wat eigenlijk nog steeds in een soort beta zit.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Spotify lanceert geduchte Clubhouse concurrent Greenroom
Sluiten