Mark Hofman
Mark Hofman Geruchten 5 juni 2021

Brengt Apple dit jaar de perfecte iPad mini op de markt?

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat de meest recente iPad mini verscheen, maar de populariteit is er niet minder om. Niet gek dus dat Apple druk bezig is met een gloednieuw model, dat zomaar eens de mooiste tot nu toe kan gaan worden.

Volgens Bloomberg’s Mark Gurman brengt Apple de tablet rond het einde van dit jaar op de markt. Het werd misschien tijd, maar de kans dat ons geduld beloond wordt lijkt groot te zijn.

iPad mini: mooier dan ooit

Op 18 maart 2019 bracht Apple de vijfde generatie iPad mini uit. Een heerlijke tablet die, ondanks zijn interne kracht, toch wel een beetje verouderd aanvoelde. Iets dat twee jaar later nog steeds het geval is, gezien Apple sindsdien geen nieuw model meer op de markt bracht. Gelukkig komt daar, net als in dat verouderde ontwerp, later dit jaar verandering in.

Mark Gurman, technologie-journalist van Bloomberg, liet gisteren weten dat er een nieuw iPad mini model aankomt. Apple werkt achter de schermen aan de tablet die, op z’n vroegst, eind dit jaar verschijnt. Iets waar we enthousiast over kunnen zijn, want het ontwerp is van te smullen. Althans, als de huidige berichtgeving klopt.

De vernieuwde iPad mini zal namelijk voorzien zijn van dunnere schermranden. Hierdoor blijft het apparaat zelf even groot, maar is het wel mogelijk om tot een 9-inch beeldscherm te hanteren. Een aardige upgrade ten opzichte van het huidige model met een 7.9-inch scherm, waar wel de nodige wijzigingen voor nodig zijn. De iPad mini zal er namelijk net zo uitzien als de huidige iPad Air, waardoor we dus ook geen thuisknop meer hoeven te verwachten. Of Apple Touch ID toepast op de nieuwe iPad mini is op dit moment nog niet bekend.

iPad Air (2020)
Hemelsblauw in volle glorie (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Gaat de iPad Pro de iPhone achterna?

Gisteren liet Mark Gurman overigens niet alleen iets los over de nieuwe iPad mini. De journalist sprak zich ook uit over de komst van een nieuwe iPad Pro, dat voorzien zou zijn van een glazen achterkant. Hierdoor zou de tablet de mogelijkheid hebben om ook draadloos opgeladen te worden.

Apple werkt nog steeds aan oplaadmat, maar het is geen AirPower

Daarnaast kwam de journalist ook met een opvallende uitspraak over AirPower. Benieuwd wat hij te zeggen heeft? Lees het artikel dan via de bovenstaande link!

Reageer op artikel:
Brengt Apple dit jaar de perfecte iPad mini op de markt?
Sluiten