Mark Hofman
Mark Hofman Home 28 juni 2021 1reactie

Lenovo introduceert Smart Clock 2 met draadloos laden en MagSafe

Het Mobile World Congress 2021, beter bekend als MWC 2021, is officieel begonnen. Veel verschillende bedrijven laten deze week nieuwe producten of nieuwe functionaliteiten voor bestaande apparaten zien. Een goed voorbeeld daarvan is de Lenovo Smart Clock 2 die vanmorgen werd aangekondigd.

De eerste versie van de Smart Display verscheen in 2019 en stond bekend als de meest compacte van de markt. Zijn opvolger zet die trend voort, maar niet zonder de nodige verbeteringen en toevoegingen.

Lenovo Smart Clock 2

Qua uiterlijk is de slimme wekker, die onder andere voorzien is van de Google Assistent, aanzienlijk veranderd. Het eerste model had veel weg van een traditionele wekker, waar het nieuwe model echt een typische Smart Display is. Het ontwerp is iets hoekiger, wat naar ons idee wel iets strakker oogt. Daarbij zorgt dit ontwerp ervoor dat je de Lenovo Smart Clock 2 op een speciaal ontworpen dock kunt zetten, waarmee je andere apparaten op kunt laden. Het mooie aan die accessoire is dat het ook Apple’s MagSafe ondersteunt. De draadloze oplaadmogelijkheid werd tegelijkertijd met de iPhone 12-serie geïntroduceerd.

Lenovo Smart Clock 2
Het vernieuwde ontwerp (Afbeelding: Lenovo)

De Lenovo Smart Clock 2 is daarnaast voorzien van een 4-inch LCD-IPS beeldscherm en draagt 3W speakers met zich mee. Verder is de gadget voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslagcapaciteit en de MediaTek MT8167S processor. Als consument is het mogelijk om gebruik te maken van een hoop handige applicaties die, dankzij de toevoeging van de Google Assistent, ook met je stem te bedienen zijn. Het luisteren van muziek, besturen van de slimme apparaten in je huis en het bekijken van foto’s is dus makkelijk te doen met de Lenovo Smart Clock 2.

Wanneer de nieuwe Smart Display precies te koop is in Nederland weten we niet. Al is de verwachting wel dat we ergens in augustus of september de Lenovo Smart Clock 2 aan kunnen schaffen. Of de versie inclusief de Qi-dock ook naar Nederland komt is niet bekend. Wel weten we dat deze samenstelling de consument €90 gaat kosten.

Lenovo Smart Clock 2
De MagSafe-dock (Afbeelding: Lenovo)

MWC 2021

Het Mobile World Congress 2021 is, mede dankzij de aankondigingen van Lenovo, officieel van start gegaan vandaag. De komende week verwachten we een hoop aankondigingen die we op onze zustersite WANT op de voet zullen volgen. Een aantal van de aankondigingen, die gerelateerd zijn aan Apple of de software die op de apparaten van het bedrijf te gebruiken is, zullen we ook op onze website plaatsen.

Ben je benieuwd naar alles wat er deze week gebeurt? Hou dan zeker deze pagina goed in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

Goderikus
Goderikus

Leuk, maar dit is toch std. functionaliteit die ook op je iPhone zit en dan kan je toch moeilijk verwachten dat de -adept dit met Google Smart Assistent en -muziek e.d. oplost.

Reageer op artikel:
Lenovo introduceert Smart Clock 2 met draadloos laden en MagSafe
Sluiten