Mark Hofman
Mark Hofman OMT Lists 5 juni 2021 0reacties

iOS 15: deze 5 functionaliteiten komen waarschijnlijk naar je iPhone

Over twee dagen trapt Apple dan eindelijk WWDC21 af. Tijdens de keynote, die om 19:00 uur Nederlandse tijd begint, kunnen we een eerste blik werpen op de nieuwe besturingssystemen zoals iOS 15 en macOS 12.

Om de sfeer er alvast een beetje in te brengen blikken we alvast vooruit naar het nieuwe besturingssysteem voor je iPhone. Dat doen we door vijf nieuwe iOS 15 functionaliteiten op een rij te zetten die we, waarschijnlijk, komende herfst kunnen gebruiken.

iOS 15: weten we nu al iets?

Het duur natuurlijk nog even voor we ze echt kunnen gebruiken, maar aanstaande maandag weten we welke nieuwe functionaliteiten er naar de iPhone komen. Waar Apple het vaak voor elkaar krijgt om nieuwe producten tot op het laatste moment geheim te houden, zijn er natuurlijk al wel wat verwachten over iOS 15.

In de afgelopen paar maanden hebben we verschillende functionaliteiten en verbeteringen voorbij zien komen die, naar alle waarschijnlijkheid, gepaard gaan met de iOS 15-update. Neem het volgende dus wel met een korreltje zout.

WWDC21 hoe laat waar
Zo volg je de WWDC21 keynote (Afbeelding: Apple)

iOS 15: 5 nieuwe functionaliteiten voor je iPhone

Door de geruchten en de lekken van de afgelopen tijd kunnen we de volgende vijf iOS 15 functionaliteiten verwachten voor de iPhone:

#1 De voedselmeter

Vorig jaar introduceerde Apple de slaapmeter voor de Gezondheid-app en gaat dit jaar een stapje verder. Het bedrijf introduceert met iOS 15, volgens een recent gerucht, de voedselmeter. Hoe ver deze functionaliteit precies gaat is op dit moment nog niet bekend, maar de verwachting is dat het met behulp van je Apple Watch de ingenomen calorieën kan meten. In hoeverre jij daar zelf een bijdrage aan moet leveren, buiten het eten van de calorieën, valt natuurlijk nog te bezien.

#2 Meer privacy voor je iPhone

Apple staat bekend om zijn focus op privacy en zal deze lijn, met de introductie van iOS 15, zonder twijfel doortrekken. Zo wordt er verwacht dat het bedrijf de App Tracking Transparency verder uitbreidt. Met een nieuwe functionaliteit zou je niet alleen in de mogelijkheid meer zijn om te bepalen welke apps je kunnen tracken. Met ingang van iOS 15 zal het ook mogelijk kunnen worden om te achterhalen welke apps er stilletjes met je gegevens vandoor gaan.

#3 Verbeterde Donkere Modus

Apple pakt met iOS 15 de Donkere Modus aan. De verwachting is dat het bedrijf door het hele systeem kleine verbeteringen doorvoert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bubbeltjes in iMessage die een donkere kleur krijgen.

#4 iMessage in een nieuw jasje

Over iMessage gesproken: de berichtendienst van Apple wordt voor iOS 15 in een nieuw jasje gestoken. Het bedrijf zou de concurrentie meer aan willen gaan met WhatsApp en doet dat door middel van een hoop nieuwe functionaliteiten. Hoe Apple dat precies doet is op dit moment nog niet bekend.

#5 Aangepaste meldingen

Apple gooit de meldingen in iOS 15 helemaal door elkaar. Althans, de impact van deze verandering ligt helemaal in handen van de gebruiker. Het zou namelijk mogelijk moeten zijn om meldingen aan te passen. Door bepaalde meldingen in te delen in categorieën krijg je, op verschillende momenten van de dag, andere meldingen.

Wanneer jij bijvoorbeeld wakker bent kun je dus meldingen met geluid ontvangen. Slaap je, dan zullen de meldingen geen geluid maken. En ben je onderweg met de auto, dan staan meldingen uitgeschakeld. Het zijn een aantal voorbeelden die aangeven dat je zelf veel meer controle krijgt over je meldingen.

iOS 15 tijdens WWDC21

Zoals gezegd kunnen we er zo goed als zeker vanuit gaan dat iOS 15 te zien is tijdens WWDC21. Het evenement, dat tot en met 11 juni 2021 duurt, wordt aanstaande maandag (7 juni) afgetrapt. Apple start de week met een keynote die in Nederland om 19:00 uur live te volgen is.

WWDC21 en meer: deze Apple-producten verwachten we in juni

Benieuwd welke onthullingen we aanstaande maandag verwachten? Check dan zeker even het artikel dat we erover schreven via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
iOS 15: deze 5 functionaliteiten komen waarschijnlijk naar je iPhone
Sluiten