Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 25 juni 2021 1reactie

Instagram test nieuwe functie die er hopelijk nooit komt

Instagram lijkt al jarenlang hetzelfde. Toch wil Facebook het veranderen en test iets waar jij waarschijnlijk niet op zit te wachten.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen naast een Facebook-pagina ook een Instagram-account. Het is makkelijk om snel foto’s te delen met vrienden en familie. Al jarenlang zie je dan ook de content van vrienden gewoon voorbijschuiven in je onderzoek. Nu test Instagram een functie die dat voorgoed gaat veranderen, meldt The Verge.

Zo gaat de feed van Instagram mogelijk veranderen

Instagram is bezig met het testen van voorgestelde posts. Een functie die je waarschijnlijk al van Facebook kent. In je timeline zie je ineens een bericht van een persoon of pagina die je niet kent, maar die je volgens het bedrijf wel interessant vindt. Instagram testte de functie al eerder en zei veel positieve reacties te hebben ontvangen. Het wil daarom een nieuwe test doen. Zo zie je tussen berichten van vrienden die je volgt ineens posts waar je niet om hebt gevraagd.

Wij kunnen ons echter niet voorstellen dat je daarop zit te wachten. Als je nieuwe personen of pagina’s wil vinden kun je nu gewoon op het vergrootglas drukken wanneer je zelf wil, in plaats dat Instagram het ongevraagd in je feed gooit.

Instagram nieuwe functie
Zo ziet de functie eruit (Afbeelding: Instagram/The Verge)

Ook test Instagram nieuwe knoppen, zodat gebruikers zelf kunnen kiezen in welke onderwerpen ze zijn geïnteresseerd voor hun aanbevolen pagina’s. Je kunt de functie in de testversie wel voor 30 seconden snoozen. In eerste instantie wordt de nieuwe functie getest bij een klein aantal gebruikers.

Een andere koers?

Hoewel dit maar een test is kan het toch een teken zijn dat Facebook Instagram wil veranderen. Deze functie is interessant voor het bedrijf, omdat het daarmee hoopt dat gebruikers langer de app gebruiken. Hierdoor kan het ook weer meer reclames verkopen. Eerder waren gebruikers al boos dat de feed niet meer chronologisch was zoals in het verleden.

Reacties: 1

nlmarco
nlmarco

Tsja dat kun je verwachten bij een bende als dat van Facebook. Er moet nu echt eens paal en perk worden gesteld door de politiek.

Bendes als Facebook zijn onderhand aan het uitmaken hoe wij mensen deelnemen aan de samenleving. Dat soort macht hebben we nooit aan bedrijven gegeven en dat heeft ook nooit een weldenkend mens gewild.

Schande.

Reageer op artikel:
Instagram test nieuwe functie die er hopelijk nooit komt
Sluiten