Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 28 juni 2021 3reacties

iMessage moet volgens Microsoft CEO beschikbaar worden voor Windows

Microsoft CEO Satya Nadella wil dat Apple-diensten als iMessage naar Windows brengt. Dat wordt duidelijk in een gesprek dat de CEO had met de Wall Street Journal. De toenadering is onderdeel van de missie om het meest open ecosysteem van de markt te worden.

Het interview werd gehouden naar aanleiding van Windows 11. Het nieuwe besturingssysteem voor computers werd vorige week uit de doeken gedaan.

Microsoft CEO wil iMessage voor Windows

Een van de grootste wijzigingen die Windows 11 met zich meebrengt is de ondersteuning voor Android-apps. Net als bij de M1 Macs van Apple is het nu dus ook mogelijk om applicaties voor de smartphone of tablet op je computer te draaien. Al zit er wel een verschil tussen de tactiek van beide partijen. Waar Apple logischerwijs alleen iOS- of iPadOS-apps zal ondersteunen, wil Microsoft zicht niet richten op een bepaald systeem. Naast Android-apps wil het bedrijf dus ook dat iOS-apps in Windows 11 te gebruiken zijn.

Het sluit perfect aan op het doel dat Microsoft CEO Satya Nadella heeft: “Windows een open ecosysteem maken dat zo goed mogelijk met andere spelers samenwerkt.” Om dat doel te behalen doet Nadella in het interview een oproep aan Apple. “Alles wat Apple wil doen met Windows, of het nu iTunes of iMessage is, het is meer dan welkom”.

Consumenten roepen al langer om iMessage-ondersteuning voor meer platformen, maar Apple heeft daar tot op heden nog geen gehoor aan gegeven. Het bedrijf zou volgens ingewijden de concurrentie met diensten als WhatsApp aan willen gaan en de meest recente toevoegingen lijken daar ook degelijk naar te verwijzen. Al valt er op toegankelijkheid dus nog wel echt veel grond te winnen.

Opvallende oproep na uithaal

Ondanks dat we iMessage voor meer platformen alleen maar kunnen waarderen, vinden we de oproep van Microsoft wel opvallend. Tijdens de onthulling van Windows 11 haalde CEO Satya Nadella namelijk nog wel uit naar het bedrijf van Tim Cook. Het grootste commentaar dat de CEO had was de manier waarop de software van Apple gesloten is voor andere partijen.

Microsoft CEO deelt sneer uit richting Apple bij Windows 11-presentatie

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het artikel dan via de bovenstaande link!

Reacties: 3

Dokter_Apple
Dokter_Apple

Waarom is het opmerkelijk? Microsoft ondersteund al een veel langere tijd zowel iOS als Android als Linux, macOS en Windows … Het bedrijf probeert zich aanmerkelijk opener op te stellen, en natuurlijk heeft ook Microsoft een winstoogmerk, doelstelling en dus bedrijfsplan.

Alleen valt het me wel op dat ik Telegram, Signal, Threma, zelfs Google’s eigen DUO en diverse andere zaken mutliplatform kan krijgen en iMessage niet.

TEAMS wordt een INTEGRAAL onderdeel van Windows! Kun je alles van vinden, maar Teams is ook beschikbaar voor vele andere platformen.

Apple is met zijn houding verworden tot de Blackberry van nu. Blackberry was ook niet bepaald happig om BBM naar andere domeinen te brengen. Totdat het uiteindelijk overbodig werd. Nu wens ik Apple alles behalve de (economische) dood … Maar de protectionistische houding vind ik niet echt van deze tijd.

Kom met nieuwe ontwikkelingen, blijf jezelf (her)ontdekken en breng iMessage voor Linux, Android, Windows uit … Zo moeilijk is het echt niet. Je wilt iOS en macOS extra’s meegeven die de rest niet heeft? Ook dat is prima, maar wel graag iets redelijk werkbaars.

Nogmaals, als Microsoft het wel kan met allerlei diensten, waaronder Teams, Google … Waarom Apple niet?

Moeten we dan Google Mail, Microsoft Office, Microsoft Teams, Skype, en nog wat apps ook Windows only uitbrengen? Toen Microsoft daar een zekere houding in had in de jaren negentig en de dubbel nulletjes, vonden we er van alles van in Apple-land.

En nu (omgekeerd) vinden we het wel best? Weet niet of ik dat nu zo’n volwassen houding vind van Apple. Nogmaals, er kan van alles gezegd worden over Microsoft, maar volgens mij proberen ze het (op een aantal domeinen althans) wel degelijk …

… verre van perfect, maar heya, in ieder geval iets.

diMay
diMay

Tegenwoordig zijn alle [ onnozele ] redenen goed om Apple aan te vallen.

Het is vooral bon ton te suggereren dat Apple niet
goed weet wat het moet doen, of waarom.

‘Time will tell’, zei Willem Tell,
en liet de pees los.

zwah
zwah

Dat Microsoft zich openstelde voor apps van andere platforms is puur uit overlevingsdrang geweest. Met Windows phone hebben ze bewezen het niet te kunnen redden met Windows alleen. De samenwerking die Microsoft zoekt met andere platforms is daarom zeker niet uit luxe geboren.

Reageer op artikel:
iMessage moet volgens Microsoft CEO beschikbaar worden voor Windows
Sluiten