Noah Korevaar
Noah Korevaar OMT Specials 20 juni 2021 4reacties

Dit is waarom filmschurken nooit een iPhone of Mac gebruiken

Ter promotie van de succesvolle detectivefilm Knives Out was regisseur Rian Johnson ooit te gast bij Vanity Fair. In de resulterende video onthult hij een opmerkelijke beperking die Apple filmmakers oplegt die iPhones willen gebruiken.

Volgens de Star Wars: The Last Jedi regisseur laat Apple enkel de good guys in films een iPhone gebruiken.

Apple en iPhones in films

“Apple … ze laten je iPhones gebruiken in films, maar – en dit is zeer cruciaal als je ooit een moordmysterie-film kijkt – slechteriken kunnen geen iPhones gebruiken in films,” aldus Rian Johnson.

Dat is natuurlijk typisch Apple, een bedrijf dat er alles aan doet om zijn imago te beschermen. In die zin is het dus geen grote verrassing, maar het heeft wel gevolgen voor hoe we in de toekomst naar films gaan kijken.

Verklapt!

Dit nieuws betekent immers dat de telefoon in de handen van een personage kan verraden of ze uiteindelijk wel of niet de moordenaar blijken te zijn:

“Elke filmmaker die een slechterik in zijn film heeft die een geheim moet blijven, wil me nu vermoorden,” grapt de Knives Out regisseur. Vooral in Knives Out zelf is het een belangrijk detail, gezien à la Agatha Christie vrijwel elk personage een verdachte is.

Apple gaat nog verder

Er zijn meer geruchten die erop wijzen hoe Apple bovenop dit soort zaken zit. MacRumors schreef een tijdje terug dat Apple’s producten enkel gebruikt mogen worden “in het beste licht mogelijk, op een manier en in een context die een positieve weerslag heeft op de Apple-producten en op Apple Inc.”

Sterker nog, vorig jaar schreef The New York Times dat de techgigant zich zorgen maakte over hoe zijn gadgets gebruikt worden in Originals voor Apple TV+, zijn eigen streamingdienst. The Verge duikelde tevens een Wired artikel op uit 2002, waarin beschreven wordt hoe alle good guys in de hitserie 24 Macs gebruiken, terwijl alle slechteriken opgescheept zitten met Windows computers.

Check hieronder de (spoiler-loze) video met Rian Johnson:

Reacties: 4

TheBigZ
TheBigZ

Beetje oud nieuws.

tegenwind
tegenwind

Ah, dus als je geld witwast voor een Mexicaans drugscartel (Ozark) ben je dus een good guy :grin:

kruubman
kruubman

Prima ontwikkeling dat de schurk het moet doen met Windows 3.1, een Aldi colaatje en een afgetrapte Lada. Was het in het echte leven ook maar zo.

DokterBibber
DokterBibber

Heb er de laatste weken eens op gelet.
En inderdaad - Het klopt ‘de good guy’ gebruikt Apple producten en de Bad guy slechte.

Reageer op artikel:
Dit is waarom filmschurken nooit een iPhone of Mac gebruiken
Sluiten