Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 18 juni 2021 7reacties

Apple will iPhone’s gaan verkopen in… LG-winkels?

Het lijkt erop dat Apple en LG een opmerkelijke samenwerking aangaan in Zuid-Korea. Gaat LG dan iPhones verkopen in zijn eigen winkels? Het zou zomaar kunnen. Heel vreemd is het ook eigenlijk niet, mocht dit nieuws kloppen. LG is onlangs namelijk zelf uit de smartphonemarkt gestapt en heeft dus ruimte in zijn eigen winkels voor andermans smartphones.

LG is een fabrikant van smarthomeproducten, audio- en visuele apparaten en tot een paar weken geleden ook van smartphones. In de begindagen van de smartphone was LG nog redelijk succesvol met allerlei modellen. Maar mettertijd werd de fabrikant links en rechts ingehaald door allerlei concurrerende merken.

iPhones in LG-winkels?

De laatste paar jaar bracht LG nog wel een aantal toffe smartphones uit. Het waren telefoons met gimmicks, als het ware. De vraag was dan vaak of dergelijke ideeën ruimte zouden vinden bij gebruikers. Dat bleek niet altijd het geval, waardoor de Zuid-Koreaanse fabrikant dus onlangs uit de markt gestapt is.

Apple Stores
Apple (Afbeelding: AFP / Morris Mac Matzen)

LG heeft zijn eigen winkels in Zuid-Korea, waar het bedrijf natuurlijk zijn eigen producten verkoopt. Echter, de planken die bedoeld zijn voor smartphones, zijn in de toekomst leeg. En Apple lijkt daar nu gebruik van te willen maken, als we een nieuw gerucht mogen geloven. Komt er dan een samenwerking aan tussen beide bedrijven?

Apple in Zuid-Korea

Die ruimte zou Apple kunnen benutten voor het verkopen van iPhones, iPads en Watches. Het marktaandeel van de iPhonemaker is relatief klein in Zuid-Korea, dus zo’n deal kan heel lucratief zijn. Zeker wanneer je bedenkt dat LG meer dan vierhonderd eigen winkels heeft in het land waar het bedrijf opgericht is.

Naar verluidt is het slechts een kwestie van tijd voordat de deal gemaakt is. Er is mogelijk onenigheid over de verkoop van Macs. LG heeft nog steeds zijn eigen laptops, dus andermans laptops verkopen kan de verkoop in gevaar brengen. Op dit moment is nog echter niets besloten en worden alle opties overwogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business Korea

Reacties: 7

diMay
diMay

Een kleine oefening voor het grotere werk …
Voor als LG Apple Cars gaat verkopen.
Waaraan ze zelf hebben meegewerkt.

Goderikus
Goderikus

Hoe dat zo ?

diMay
diMay

LG, en een Canadees bedrijf zouden samenwerken aan de Apple Car. Zo gaat een relatief betrouwbaar gerucht.

Goderikus
Goderikus

Laten we het hopen.
Voorlopig is Fred Flintstone met zijn rammelende arreslee nog verder gekomen dan Tim Cook met al z’n geavanceerde technologie

diMay
diMay

Liever weinig bombarderie nu,
en later een goed ontwikkeld product.
Eentje dat beter bolt dat 2 gepolijste rotsblokken.

Goderikus
Goderikus

Alleen dat horen we al sinds 2007. Intussen heeft niet Apple, maar anderen de autoindustrie zo opgeschud dat er weinig overblijft wat uniek is. zeker als je in die Lexussen met hun dure LiDAR blijft rondrijden

diMay
diMay

So be it.

Reageer op artikel:
Apple will iPhone’s gaan verkopen in… LG-winkels?
Sluiten