Huub Everstijn
Huub Everstijn Digital 9 juni 2021 2reacties

Adobe kondigt update aan voor Creative Cloud op Mac en iPad

Naast al het geweld van de WWDC zou je haast over het hoofd zien dat ook andere bedrijven met updates zijn gekomen. Zo heeft Adobe een belangrijke nieuwe update voor zijn Creative Cloud apps aangekondigd.

Photoshop was eerder al verschenen voor Apple Silicon, maar na de update kunnen ook Adobe Illustrator en InDesign profiteren van een flinke snelheidswinst op M1 Macs. Dan zijn deze apps namelijk ook geschikt voor native gebruik op Apple’s M1 processor. Die snelheidswinst is overigens niet mis. Volgens het bedrijf betekent dit namelijk dat deze Creative Cloud-apps gemiddeld meer dan 80% sneller zijn op een M1-Mac dan op een vergelijkbaar geconfigureerde Intel-Mac.

Enorme snelheidsverbeteringen voor Adobe Creative Cloud apps

De nieuwe update brengt een enorme snelheids- en prestatieverbetering voor de Adobe Creative Cloud apps. Daarnaast zijn er veel verbeteringen doorgevoerd, die ervoor zorgen dat alles perfect met elkaar samenwerkt. Volgens Adobe krijgt Illustrator een algehele prestatieverbetering van 65 procent op een M1 Mac versus een Intel-model. InDesign-gebruikers gaan een vergelijkbare snelheidswinst zien. Deze app scoort op de M1 Mac een verbetering van 59 procent ten opzichte van de algehele prestaties op een Intel Mac. Al met al een lekkere stap voorwaarts!

Adobe Indesign
Adobe Indesign nu native voor de M1 processor (Afbeelding: Adobe)

InDesign op Apple Silicon M1 kan grafisch zware bestanden 185 procent sneller openen. Scroll-prestaties bij een document van 100 pagina’s met gecompliceerde teksten zijn ook verbeterd, met ongeveer 78 procent. De scrollprestaties van Adobe Illustrator bij het bewerken van complexe vectorbestanden zijn met 390 procent verbeterd en het openen van nieuwe bestanden met 31 complexe tekengebieden is nu 119 procent sneller.

Adobe Illustrator
Adobe Illustrator draait nu native op M1 Macs (Afbeelding: Adobe)

Ook kleine verbeteringen en updates

Er zijn ook een aantal nieuwe kleinere updates en verbeteringen die vandaag zijn gelanceerd. Zo krijgt Photoshop voor iPad aangepaste penselen. Daarnaast is Super Resolution nu beschikbaar in Lightroom en Lightroom Classic en kunnen nu ook aangepaste beeldverhoudingen voor het bijsnijden worden ingesteld. Photoshop Express krijgt er een aantal afvlakkingsfuncties en inhoud-afhankelijke functies bij.

Apple en Adobe kregen het voor elkaar: Flash op iOS (maar…)

Adobe maakte helaas niet bekend wanneer Premiere Pro beschikbaar komt, dat zich nu nog in het bèta-stadium bevindt. Het bedrijf komt niet verder dan “dat je binnenkort een openbare release kunt verwachten”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

KR1275
KR1275

Creative Suite?? Komt dat weer terug? Zal wel CC zijn…

Night
Night

Goed gezien. Die naam zit er nog zó ingebakken dat het inderdaad een mengelmoesje werd. Het moet uiteraard gewoon Creative Cloud zijn. Het is inmiddels op de homepage aangepast. Helaas laat de techniek het niet toe ook de versie die op het forum wordt getoond, aan te passen.

Reageer op artikel:
Adobe kondigt update aan voor Creative Cloud op Mac en iPad
Sluiten