Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 10 mei 2021 0reacties

YouTube deelt data: deze openingszinnen worden het meest gebruikt

YouTube heeft een hele berg video’s geanalyseerd. Uit de verzamelde data komen bijzondere gegevens naar voren. Zo weten we nu welke intro’s het meest populair zijn op het het populaire platform.. De openingszinnen kunnen vaak de toon zetten voor de rest van de video.

Tijdens de opleiding Journalistiek leer je hoe belangrijk het is een goede lead te schrijven, omdat je daarmee de aandacht van de lezer kunt vastpakken (of verliezen). Na het lezen van de eerste paar worden kan iemand besluiten (niet meer) verder te lezen. Bij video’s werkt dat natuurlijk ongeveer op dezelfde manier.

YouTube deelt interessante data

De grootste videostreamingdienst van dit moment, YouTube, heeft ontzettend veel vlogs en andere persoonlijke video’s. De meeste mensen gebruiken precies dezelfde woorden om zo’n video te openen. Dat blijkt uit gegevens die het platform gedeeld heeft. De meest gebruikte openingszin is: “Hey guys”.

De opener “Hey Guys” is populair op YouTube

Dat blijkt uit een onderzoek dat gedaan is over video’s die in 2020 gepubliceerd zijn. 36 procent van de video’s werden geopend met die twee worden. De dienst keek hiervoor naar ongeveer een miljoen video’s, die tenminste 20.000 views hadden. Ook moest het kanaal tenminste 20.000 abonnees op de teller hebben staan.

Hey guys!

Het onderzoeksteam keek hiervoor naar de captions (ondertiteling) die toegevoegd waren aan die video’s. Dat waren zowel geautomatiseerde als handmatige toegevoegde captions. Daaruit bleek dus dat “Hey guys!” ontzettend populair was. In een blogpost laat YouTube zien wat er nog meer uit de gegevens naar voren kwam.

De verschillen per categorie

Andere populaire openingszinnen (of eigenlijk: woorden) zijn “Good morning”. Die opening geniet de laatste tijd iets meer populariteit. “Hi everyone” is een opening die langzaamaan in de vergetelheid raakt. “Hey guys” is niet in alle genre’s het meest populair. Zo openen veel fitnesskanalen op YouTube vaak met de woorden “What’s up”.

YouTube

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
YouTube deelt data: deze openingszinnen worden het meest gebruikt
Sluiten